Aktywne Wpisy
wazogrodowy +10
Mpja różowa chce nazwać naszego synka "Kornel" ja uważam że to imie jest gejowskie. Chciałbym, żeby miał na imie jakoś po ludzku... Tomek Paweł w ostateczności nawet Oskar. Jednak ona upiera się, że ma być "Kornel" i kropka. Ja nie chcę tak skrzywdzić naszego dziecka. W ogóle jak by to było wołać takiego dzieciaka... ej, "Kornel"? Jak jakiś kornik. Wstawiam ankietę, może zdanie użytkowników wykopu ją przekona
#zwiazki #dzieci
czy "Kornel" to dobre imie?
- dobre 25.8% (127)
- złe 74.2% (366)
julia-kuterska +48
Zrobiłam chuopską pizzę. Wołam @bluber bo mi coś tam radził ale chciałam dziś zrobić. Składniki w kom. 5 g drożdży swiezych na 500g mąki. Wyszły lepsze niż poprzednie, ale następnym razem zrobię taka co w lodówce będzie dojrzewać i wtedy finalnie zdecyduje czy warto czekać. Choć ta i tak dużo lepsza niż ta z 25g drożdży na 250 g mąki xD nie śmierdzi nic a nic. Duży plus że super wyszły
#nieruchomosci
tak samo, wolę chyba mieć bańkę w kieszeni i fajne odsetki niż pozbywać się wszystkich oszczędności na 60m2 w top5
@Metylo: chwila, chłopie, mi tu na tagu tlumaczyli ze zakup sie nie opłaca bo wynajem jest 3000 a ratka 5000. Przecież przy aktualnych stopach nie kupisz mieszkania za tyle zeby miec ratke 2500, co ty gadasz?
To chyba jak ktos kupil chate 5 lat temu xD teraz rata dla 50m2 to jakies 6000 minimum
No problem w tym że za najem trzeba zapłacić niewiele mniej niż za ratkę z sensownym wkładem własnym na oprocentowaniu 7%
Wynajem przez pol raty w Warszawie to tylko w bajkach micka i iwucia
Fraza nastepujaca zaraz po tym, to wzmocnienie - nie stac na mieszkanie.
Gosc sie zajmuje finansami i czasto tlumaczy, aby na kredyt przeznaczać mniej niz polowe swojego dochodu, chyba mac 1/3 jesli sie nie myle. Jak ktoś ten próg przekracza, to wtedy wg jego wytycznych
@kubson93: Ja sobie nawet kupiłem kiedyś jego książkę "Finansowa Forteca" i niby fajne porady, ludzkim językiem opisuje różne metody inwestowania. Ale jak przychodzi do układania swojego portfela inwestycyjnego (czyli tytułowej "fortecy"), to na dzień dobry mamy informację,