Wpis z mikrobloga

Był ktoś w uzdrowisku/ośrodku leczenia kręgosłupa? Zapisuje się tam prywatnie płacąc hajs, czy da się na NFZ? Jak efektywne to jest z jakimiś zabiegami prywatnie? Mam potrzebę rehabilitacji lędźwi, wypuklina. Proszę o wypowiedź też jak wygląda taki pobyt tam jak ktoś był, czy polecacie czy nie, czy pojechalisbyscie jeszcze raz, co warto czego nie warto. #pytanie #zdrowie #fizjoterapia #kregoslup #rehabilitacja
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@interpenetrate: realnie na nfz jakies "sanatorium" to chuju muju dzikie weze, konkretne efekty pewnie dopiero po szeregu wizyt u DOBREGO fizjo + pracy wlasnej, tak to sobie tam mozna robic wszelkie udziwnienia hydromasaze i inne bzdury
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Najlepiej do prywatnego fizjo się umówić, który od A do Z cię zbada, zrobi terapię manualną i funkcjonalną. Na NFZ poziom usług jest straszny, dadzą ci jakieś prądy i ultradźwięki a to bez konkretnej terapii jest pic na wodę.
  • Odpowiedz
@hekktik: @ibisc0: znaczy miałem taką wizytę u neurologa niezwiązaną z tym problemem lędźwi ale przy okazji zapytałem. Nie wiedziałem o tym ale okazało się że dr jest ordynatorem oddziału rehabilitacji właśnie czy tam ortopedii czy neurologii w szpitalu w jednym z miast. I on mówił mi że najlepiej właśnie żebym sobie znalazł jakieś senatorium że nawet jego żona miała problemy i była gdzieś w Busko Zdroju czy innej
interpenetrate - @hekktik: @ibisc0: znaczy miałem taką wizytę u neurologa niezwiązaną...

źródło: comment_1648034290LoMkHIPESmguU4X5klsvMy.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Nie wiem co o tym myśleć, po prostu pytam.

@interpenetrate: jak masz opcje zalatwic na nfz to sure, niewiem jak podejda do wyslania mlodego typa, czy cos tam sie zmienilo w mentalnosci czy nie + terminy ogolnie na to sa raczej dosc dlugie z tego co wiem. co do cwiczen konkretnie na to to ci nie podpowiem ale nawet na polskim yt sa fizjoterapeuci z latami stazu mowiacy o tym
  • Odpowiedz