Aktywne Wpisy
Richtig_Piwosz +42
Wczoraj znowu odwiedziliśmy castoramę ;)
#pokazpsa #patologiazmiasta na "zakupach" ;)
Korzystając z okazji wołam największych pieniaczy: @jankowalski811: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: @Atsawed: @dktr:
Panowie ostatnio dostali takiego zwarcia że pewnie nadal ich trzyma.
#pokazpsa #patologiazmiasta na "zakupach" ;)
Korzystając z okazji wołam największych pieniaczy: @jankowalski811: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: @Atsawed: @dktr:
Panowie ostatnio dostali takiego zwarcia że pewnie nadal ich trzyma.
sinuh +324
Albo że studia w tych czasach to bezużyteczny banał i dają tylko papier no i oczywiście mówią to osoby które nie zdobyły żadnego papieru, ciekawe czemu...
Nudne to już jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#studbaza #gownowpis
@OwcaRysuje: Jeśli ktoś idzie na studia, po których potem nie pracuje w zawodzie, to z założenia jest debilem, który poszedł chyba tylko po to, żeby przeturlać się przez kilka lat życia.
Ewentualnie nie jest debilem, ale życiowym nieogarem, w przypadku gdy "myślał", że po danym kierunku jest praca, "no ale się pomylił" - czyli jakaś ciotka z
Wiecie co, każdy ma różne doświadczenia i szczęście w życiu, które też jest trochę potrzebne żeby papier z uczelni zamienić na pieniądz.
Ja ze swojego gówno marketingu wyniosłem chociażby podstawową wiedzę ekonomiczną i teraz dzięki niej nikt mi nie musi mówić, czym kończy się 500+, co niesie za sobą wibor albo co to są koszty pracy i że to nie państwo je ponosi
Nasze uniwersytety są w ogonie świata właśnie dlatego, że naukowcy są zajęci produkowaniem kolejnych magistrów, zamiast pracą naukową, dodatkowo zwyczajnie brakuje pieniędzy na cokolwiek przez co jakość ewentualnych pomocy dydaktycznych (komputery chociażby) czy stan infrastruktury są tragiczne. Często będąc na uczelni człowiek ma wrażenie, że w drzwiach jest jakaś
Raczej chodzi o coś innego. Sporo osób wybiera się na studia, bo rodzice, bo dłuższe dzieciństwo etc. Nie podejmując przy tym żadnej refleksji, co chcą po tych studiach robić zawodowo. Robią po prostu studia,bo każdy je robi... Najlepiej łatwe jakieś, bo ledwo są w stanie zdać maturę.
I taki człowiek jeśli w ogóle te studia skończy, to nadal nie wie co ze sobą zrobić, nic z nich nie wyniósł, za to wchodząc na rynek pracy ma wybujałe ego i wymagania, bo ma studia. Nie dlatego że coś potrafi, nabył kompetencje. Dlatego że jest posiadaczem
To co napisałaś to najlepszy dowód, że to jest propaganda. Dlaczego ktoś, kto skończył średnio prestiżowy papierek ma być cenniejszym pracownikiem, niż ten który go nie skończył? Tylko i wyłącznie wynik propagandy.
Odpadłem na 3 semestrze przez programowanie - myślałem że się uda prześlizgnąc bo resztę ogarniałem jako tako :D
Psychicznie odżyłem a zawodowo jestem w dupie ale może się to uda zmienić na pewno na studia nie pójdę.
Ale w robotach gdzie oficjalnie nie trzeba było mieć wykształcenia wyższego też jechano ostro z propaganda np wymagając 3 lat doświadczenia
Jeśli byłabyś zdolna to byś dostała stypendium 100%, jeśli nie to właśnie zostaje kredyt albo zakończenie edukacji na szkole średniej. Właśnie o to chodzi, żeby nie było tak, że każdy musi skończyć studia, bo to
Obecnie, w nowym systemie stypendium dla zdolnych by pokrywało 100% czesnego, tak to działa w wielu krajach. Poza tym mówiłem o 30k z twojego przykładu, chociaż
@OwcaRysuje: przerażające jest ile osób wybiera dany kierunek tylko dlatego, że nazwa ciekawa xD