Wpis z mikrobloga

Feministki nie chcą równości, one chcą zwiększenia dysproporcji pomiędzy i tak już dyskryminowanymi mężczyznami, a uprzywilejowanymi kobietami.

Późniejszy wiek emerytalny dla mężczyzn, rola mięsa armatniego na wojnie. To tylko główne przykłady.

W jaki sposób codziennie przekraczane są kolejne granice? Małymi z pozoru rzeczami. Wyobraźcie sobie dwie sytuację:

Gdyby Mirek napisał na twitterze,że kobieta zaczyna się poniżej 60kg to opinia publiczna by go zjadła. Jeśli pełniłby funkcje publiczną byłby to jego koniec.

Co jednak by się wydarzyło gdyby Julia napisała, że mężczyzna zaczyna się od 180cm? Kompletnie nic.

W taki sposób codziennie możemy powiedzieć coraz mniej. Jak tak dalej pójdzie to nasze emerytury będziemy spędzać w kołchozie.

#blackpill #p0lka #majastasko #przegryw #pieklomezczyzn
PoczciwyTlumaczRzeczywistosci - Feministki nie chcą równości, one chcą zwiększenia dy...

źródło: comment_16477752608ApDS2G6c1Q6Vn6jvIIZb8.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy tylko ja odczytuje to jako szyderę z mizoandrii? Przecież to by się godziło z jej poglądami dotyczącymi równouprawnienia.
  • Odpowiedz
@PoczciwyTlumaczRzeczywistosci: ale wiesz że feministki chcą zrownania wieku emerytalnego, bo wcześniejsza emerytura dla kobiet to nie przywilej, tylko dyskryminacja? Tak, dobrze widzisz. Nie dość, że kobiety mają mniej lat składkowych, bo częściej rezygnują z pracy na rzecz wychowywania dzieci, to jeszcze pracują pięć lat krócej, co sprawia, że mają w c--j niższe emerytury.

Zamiast tworzyć jakieś incelskie teorie weź się k---a za czytanie jakichś porządnych badań albo chociaż książek, które
  • Odpowiedz
  • 3
@koralowaokrzemkaaa4445

ale wiesz że feministki chcą zrownania wieku emerytalnego,

Oczywiście, ciekawe czemu protestach jakoś tego postulatu nie było.

wcześniejsza emerytura dla kobiet to nie przywilej, tylko
  • Odpowiedz
@PoczciwyTlumaczRzeczywistosci: Maja Staśko by nigdy czegoś takiego nie powiedziała.

A tak serio to w wywiadzie u Jaruzelskiej mówiła, że jest za równym wiekiem emerytalnym dla kobiet i mężczyzn (nie chce mi się teraz szukać dokładnej minuty, ale to akurat zapamiętałem z tego wywiadu). Z kolei na instagramie wiele razy pisała, że twierdzenie mężczyzna zaczyna się od 1,80 jest dyskryminacją i nie powinno się tak pisać.

Nie znam się za bardzo
  • Odpowiedz
@FPNgda: Maja została twarzą mojego wpisu ponieważ poniekąd stała się twarzą skrajnego feminizmu. Sam post nie jest skierowany do niej ad personam, a do całej grupy społecznej.

W nawiązaniu do tego, że Maja staje czasami w obronie dyskryminacji mężczyzn to się z Tobą zgadzam. Takie zjawisko występuje, jednak biorąc pod uwagę ogólny charakter jej działań widzę pewną dysproporcję i dwubiegunowość.

Postulaty w obronie mężczyzn przydarzają się jej w ściśle określonych
  • Odpowiedz