Wpis z mikrobloga

DAX Futures - nadal jest moc!
Scenariusz wybicia z klasycznej odwróconej głowy z ramionami systematycznie się realizuje. Wejście w długie powyżej 13860 okazało się skuteczne, choć maksymalna cofka sięgała prawie 300 punktów (około 142 zł na każdego mikrolota). Zgodnie z kanonem AT mamy więc teoretyczny zasięg ruchu do 15300. Ten poziom sięga znacznie powyżej zniesienia 61,8% całej fali spadkowej od szczytu do dołka (14800), więc przebicie takiego oporu musiałoby się wiązać z jakimś mega pozytywnym otoczeniem informacyjnym.
Zasięg powyżej 15 000 uprawdopodabnia jednak ostatnia fala wzrostowa na H4 pomiędzy 12 a 16 marca. Ten wzrost został następnie spowolniony lekko opadającą konsolidacją do 18 marca i właśnie w piątek rynek zaczyna się z tej konsolidacji wybijać górą. Ten ruch jednak ma teoretyczny zasięg do 15085. Oczekując rozwinięcia ruchu można docisnąć stoplossy poniżej minimów z piątku (znaczek X na wykresie).
Sam 1/3 pozycji na pewno zamknę przy 14780, na reszcie docisnę stopy i niech się dzieje co chce.
Gdyby coś szło nie po myśli byków, to pierwszym sygnałem będzie spadek pod minima z piątku. Osobiście po takim zjeździe zostawię tylko symboliczny strzępek pozycji ze stopem na poziomie wejścia (13860)

Ze ciekawych smaczków klasycznej AT wrzucam jak rynek odwrócił się w piątek 18.03.2022 ze spadku na wzrost. Na interwale 5 minutowym, klasyczna odwrócona głowa z ramionami, gdzie dnem głowy było jednocześnie podwójne dno. Czyste złoto.

W kolejnym komentarzu wykres dzienny z najważniejszymi datami i poziomami postów.

Historia wpisów po sznurku:
20 lutego 21 lutego 23 lutego 4 marca 6 marca 13 marca
#gielda #inwestycje #smiesznekreski #dax #bessa
DJ007 - DAX Futures - nadal jest moc!
Scenariusz wybicia z klasycznej odwróconej gło...

źródło: comment_1647683208H8MUS0gF5N72e0lLGpRl40.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DJ007: Ładnie gościa wyjaśniłeś, dla mnie Twoje kreski bardzo mi pomagają ustawiać zasięgi / stopy - od kiedy to czytam w końcu przestałem głupio tracić kasę. Na początku jak zacząłem Cię czytać i grałem „przeciwko” tobie to mocne straty zaliczyłem. Tak wiec dzięki ziomek za te wpisy i za ten czas jaki poświęcasz na to. Jedno pytanie: gdzie jest ten X o którym piszesz, nie widzę go nigdzie :) to
  • Odpowiedz
@Glodny_Lew: No pewnie, 4h tak? Sam zamknąłem z niezłym zyskiem longi w piątek eod - nie chcialem zostawać na weekend, Putin coś grubego o-----e (np postraszy atomem) mamy minus 2% na otwarciu / ale w pn załaduje sie znowu myśle ze faktycznie pod te 15k podejdziemy
  • Odpowiedz
myśle ze faktycznie pod te 15k podejdziemy

@40latek: Poniedzialek, wtorek da odpowiedź. Gyby była cofka najpierw pod minima z piątku, a później pod zamknięcie pod 13900, to zrobi się misiowato.
  • Odpowiedz