Wpis z mikrobloga

Dlaczego

@RafDan: Na Kremu wiedzą, że obecnie NATO może g---o zrobić, a Turcy nie będą umierać za kraje bałtyckie.
Siły zgromadzone na wschodzie, co najwyżej byłby w stanie obronić wschodnią flankę, o żadnej ofensywnie nie ma absolutnie mowy.
Na kremu doskonale wiedzą, że żaden kraj bałtycki nie ma jakiejkolwiek ochrony
  • Odpowiedz
@JPRW: mango to jest taki typowy pożyteczny człowiek dla Putina. Ma się bać. No to się boi. Tylko że on nie rozumie, że Putin nie potrzebuje ŻADNEGO powodu do ataku. Jak będzie chciał odpalić nuka, to odpali dlatego że MANGO napisze na wykopie że Putin jest zły. Jak będzie chciał wjechać w Rumunie to wjedzie, bo uzna że tam jest rasizm. I tyle historii. Mango po prostu do końca swojego
  • Odpowiedz
był w momencie jak ruscy zaczęli gromadzić wojska niby na ćwiczenia. Wtedy to był etap na stroszenie piórek, który NATO spieprzyło.

@mango2018: I co? Mieliśmy też zmobilizować na granicy 200 tysięcy żołnierzy? I grozić Rosjanom interwencją lądową? Wjechaniem czołgami do Kaliningradu? To oni muszą podbić rozległe geograficznie terytorium, my musimy m w tym tylko przeszkodzić, to tego boots on the ground nie potrzeba.
  • Odpowiedz
My też mamy b--ń jądrową, mamy samoloty, mamy rakiety, mamy obronę przeciwlotniczą.

@JPRW: Nie, nie mamy. I to jest problem. Samoloty, rakiety i obrona są poza zasięgiem rosyjskich i ukraińskich ziem, a przywiezienie i zapewnienie logistyki, zajmie kilka tygodni.
Natomiast rakiety, samoloty ma Rosja w obwodzie Kaliningradzkim, które w ciągu kilkunastu minut są w stanie obrócić choćby Białystok, a czemu nie.
  • Odpowiedz
mango to jest taki typowy pożyteczny człowiek dla Putina.

@RafDan: Nie mango po prostu rozumie, w jakiej sytuacji obecnie są kraje nadbałtyckie. Mango nie chce, aby umarło dziesiątki tysięcy ludzi. To takie trudne.
  • Odpowiedz
@RafDan:
To dlaczego sam się nie zapiszesz do Legionów i nie pojedziesz walczyć na Ukrainę.

Ja ci tłumaczę, że obecnie NATO nie ma czym walczyć z Rosją, może jedynie się bronić.
Zgodnie z traktatem NATO-ROSJA, cała b--ń ofensywna NATO, a więc rakiety, większość samolotów, ciężkie wojska są daleko, daleko od ziem Ukrainy i Rosji.
Przerzucenie jej wymaga miesięcy, zorganizowanie zaopatrzenia itp a przynajmniej
  • Odpowiedz
@RafDan: Kraje NATO są obecnie w takim pacie jak UA.
Mogą się skutecznie bronić tygodniami, ale też nie mogą wyjść z ofensywą.
Jak taka taktyka służy Ukrainie, owszem, bronią się dzielnie i bohatersko i dają radę, ale jakim kosztem, jak wyglądają ich miasta.

Dlatego wypowiadać teraz wojnę Rosji, to skrajna głupota, bo NATO niewiele może zrobić, a naraża się na ogromne zniczenia.

A jak masz ochotę umierać za Ukrainę, proszę
  • Odpowiedz
To dlaczego sam się nie zapiszesz do Legionów i nie pojedziesz walczyć na Ukrainę.

@mango2018: A dlaczego się nie zabijesz, tylko czekasz aż zrobi to Putin?

Nie rozumiem co takie głupie pytania mają do rzeczy, Ty masz strasznie dziwne myślenie. Ludzie mają nie ginąć, ale w sumie giną na Ukrainie, no i co? No nic, trudno, niech giną. A potem kolejni, i kolejni i kolejni w innych
  • Odpowiedz
@RafDan:
Nie, ty nie rozumiesz, że nie wystawia się bramkarza na napastnika.
Do obrony jesteśmy bardzo dobrze przygotowani, do ataku absolutnie nie.

Jeżeli zaatakujemy Rosję wojskami tymi co są to:
-nie będzie kto miał nas bronić, bo ktoś będzie musiał jechać walczyć, a nie jesteśmy w stanie robić tego i tego.
-atak wojskami defensywnymi, to totalna głupota.
  • Odpowiedz
@mango2018: Ale nikt nie będzie atakował Rosji, co Ty bredzisz? Myślisz że pojedziemy na Moskwę? Po co?

Putin na samą informacje o wjeździe wojsk na Ukr s-------i z niej albo siądzie do stołu się dogadać.
  • Odpowiedz
Ty twierdzisz że Rosja nagle zaatakuje kilka krajów na raz a NATO kompletnie nic nie może zrobić i będzie wielka rzeźnia.

@RafDan: Nie, ja twierdzę, że jeżeli Rosja nagle zaatakuje, to możemy się doskonale bronić, bo do tego jesteśmy przygotowani.
Natomiast jeżeli zaatakujemy, to nie mamy czym?

Rozumiesz różnicę między bramkarzem a napastnikiem?
  • Odpowiedz
Putin na samą informacje o wjeździe wojsk na Ukr s-------i z niej albo siądzie do stołu się dogadać.

@RafDan: Aha.
I rozumiem, że jesteś tego tak pewny, że putin osra gacie i powie: nie no przepraszam, przepraszam, ja już się zawijam, więcej nie będę?

Ja uważam, że wystrzeli rakiety.
  • Odpowiedz
Rozumiesz różnicę między bramkarzem a napastnikiem?

@mango2018: Nie wiem, napisz do mnie swoją odpowiedź w 30 wiadomościach może zrozumiem. Ty nie potrafisz przeczytać wiadomości, cytować i się ustosunkować? Co Ty, czytasz 5 linijek, odpisujesz, i czytasz dalej?

Dobra, to nie ma sensu. Naura.
  • Odpowiedz
@RafDan:
Nie no rozumiem, ty uważasz, że samo wypowiedzenie wojny wystarczy, bez wjazdu wojskiem na Ukrainę, aby putin osrał gacie i powiedział: przepraszam, przepraszam, ja już uciekam.
A my otwieramy szampana i pora na CSa.

Ja uważam, że putin wystrzeli rakiety w Polskie i Estońskie miasta, te które ma zgromadzone w obwodzie Kaliningradzkim i które nie zostały ruszone do tej pory.
  • Odpowiedz
że nic nie zrobimy, bo pan Putin się zdenerwuje.

@JPRW: Tylko mam nadzieję, że jeśli już ktoś pojedzie piersią hamować artylerię, to będą to zawodowi i ochotnicy, a nie jakaś kretyńska mobilizacja czy inne "hehe mietek wezwij pobór na ćwiczenia".
  • Odpowiedz