Wpis z mikrobloga

Mam wrażenie, że jeszcze tydzień-dwa i sytuacja wymknie się spod kontroli. Ruscy ostrzelają konwój NATO na Ukrainie, jak to zapowiadają, NATO odpowie, jak to zapowiada. Rosjanie ostrzelają terytorium Polski rakietami, NATO ostrzela terytorium Białorusi. Co będzie dalej? Pełnowymiarowa wojna światowa, wojna atomowa i zagłada półkuli północnej, czy może tylko wojna NATO-Rosja na terytorium Polski i kompromisowy pokój? Dla Polaków to już wszystko jedno, mało kto tu przeżyje. Dziwi mnie bardzo, że w Polsce większość chce eskalacji i wejścia NATO do wojny, jakby nie wiedzieli, że oznacza to wyniszczenie przede wszystkim naszego kraju.
Z drugiej strony jak ci mongolscy hitlerowcy podbiją Ukrainę, pewnie i tak będą chcieli spróbować zmierzyć się z NATO i zrobią to na terytorium Polski. Owszem, rosyjskie siły lądowe to parodia wojska, ale artyleria i siły nuklearne już nie. Dzisiaj przeszedłem się przez miasto w którym mieszkam ze świadomością, że w optymistycznym scenariuszu dopiero za kilka lat zostanie zniszczone z powodu absurdalnych imperialnych idei rosyjsko-mongolskiego podnarodu.
Nie chce się nic planować, nic robić, o nic starać, bo po co? Zbudować dom, żeby został zaraz zniszczony? Nic nie warte to wszystko. Czasami myślę, że lepiej było dla Polski poprzestać w 1989 r. na statusie Finlandii, byłoby to bezpieczniejsze niż bycie krajem frontowym NATO. A jeszcze zaraz zostanę nazwany onucą bo boję się zniszczenia swojego kraju.

#wojna #rosja #ukraina
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niekibicujepilkarzom: Tak powiedziała strona UKRAIŃSKA. Pentagon zaś od kilku dni powtarza, że atak na terytorium NATO będzie wiązało się z odpowiedzią.

Przestańcie wierzyć ruskiej czy ukraińskiej propagandzie. Ukraina toczy wojnę i każdy zniszczony czołg liczony dwukrotnie czy choćby mały sukces militarny będzie rozdmuchany w kosmos. Każda, nawet nierealna nadzieja na pomoc wojskową z zewnątrz również
  • Odpowiedz
Powiedzieli oficjalnie że atak na transporty zostanie uznany za powód do zadziałania artykułu piątego.

@niekibicujepilkarzom: źródło? Bo widziałem, że tak powiedział jakiś ukraiński minister, ale nie widziałem wypowiedzi nikogo z NATO.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@niekibicujepilkarzom: no to źle myślisz wojna będzie trwać - chyba że Rosja się wycofa że względów ekonomicznych żadne "osoby trzecie" nie włącza się do tego bo każdy sobie zdaje sprawę a przede wszystkim putin że włączenie się innych państw to już totalna przegrana i wstawienie hamburgerów w moskwie
  • Odpowiedz
Nie chce się nic planować, nic robić, o nic starać, bo po co? Zbudować dom, żeby został zaraz zniszczony? Nic nie warte to wszystko. Czasami myślę, że lepiej było dla Polski poprzestać w 1989 r. na statusie Finlandii, byłoby to bezpieczniejsze niż bycie krajem frontowym NATO. A jeszcze zaraz zostanę nazwany onucą bo boję się zniszczenia swojego kraju.

Budować dom z taką k---a inflacją i stopą procentową to ja bym się martwiła
  • Odpowiedz
O gieroj się odezwał. Dlaczego jeszcze nie jesteś w legionie ukraińskim? Z piwnicy strach wyjść?

@niekibicujepilkarzom: bo randomów bez doświadczenia bojowego nie przyjmują. Za to zarabiam pieniądze, co pozwala mi wspierać Ukraińców finansowo. To each their own.

Jakbym miał siedzieć w piwnicy z takimi obsrańcami jak Ty, to już bym wolał dostać Iskanderem na powierzchni.
  • Odpowiedz
@BennyLava: Poczytaj trochę o historii i dowiedz się czym jest wojna, bo nie tym, co pokazują memy. Tylko idiota nie boi się wojny. Ale dlatego, że jej dawno u nas nie było, są takie internetowe gieroje, którzy by chętnie wypowiedzieli wojnę ruskim.
  • Odpowiedz