Wpis z mikrobloga

@wonsz337: jak ktoś daje jedzenie za darmo i robi to z wlasnych środków, to bardzo dobrze pochwalam.

Ale jak ktoś robi wolontariat w oddziałach, które ja utrzymuje za swoje składki, które place i ja muszę czekać kilka miechów na wizytę, a Ukrainiec wizytę u specjalisty ma z dnia na dzień to jest coś nie tak?

Onucujesz czy jako p0lak nie czujesz różnicy?
@niezdiagnozowany: Ja jako Polak wpłaciłem Ukrainie trochę siana na oficjalny portfel BTC i nie ma tutaj mowy o specjalistach a o lekarzu dyżurującym który może obsługiwać Ukraińców WŁAŚNIE PO TOP ŻEBY NIE #!$%@? KOLEJEK, i tak wiem od kogo wy są
@szurszur: nie mówię, o tych co mieszkali na Ukrainie ( ͡° ͜ʖ ͡°). Chociaż tak jak mówię, mogę się mylic, ale jeżeli się mylę to chętnie bym poczytał jakieś źródła na ten temat, bo na tak wielka merytoryke jak u @wonsz337 nie jestem gotowy, który napisał, że na pewno tak nie jest i on wie od kogo ja jest xD.
@niezdiagnozowany: na filmach od Ukrainców było to wyjasniane. to samo dotyczy imigrantów z innych krajów post ZSRR. tam masz wiecej lekarzy i pilegniarek na obywatela niż u nas, a służba zdrowia jeszcze nie przeszła z komunistycznego systemu na komercyjny.
Tam to nawet do błahostek typu goraczka wzywali karetke gdzie u nas kary sa za to.