Wpis z mikrobloga

Są czasy jakie są, gospodarka w Europie dostaje lekkiej zadyszki z powodu rozbuchanego socjalu i drukowania kasy, rosną ceny surowców z powodu wojny rosyjsko-ukraińskiej i widać doskonale, że zycie zweryfikowało dzieciorobów. Mnie dalej będzie stać na nowy telefon co roku,j akiś wyjazd czy jakieś gierki na PS5, nawet jeśli będę wydawał procentowo większą część swojej pensji a cóż niektórzy będą musieli myśleć dodatkowo o gówniakach xD

#childfree
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Olsea: A mi strach szukać kobiety która jest childfree, bo naczytałem się opowieści z reddita gdy oboje chcieli związku bez dzieci a potem ona mówi że jest w ciąży i jednak chce dziecka. Już wolę żyć i umrzeć w samotności niż resztę życia żyć w strachu, że mnie to spotka
  • Odpowiedz
@Olsea: bardzo łatwo znaleść według mnie, gorzej jest z kobietami którym może się odwidzieć w parę chwil i nagle stwierdzą że chcą dzieciaka
  • Odpowiedz
Chyba raczej kobietę. W moim otoczeniu same rozpłodówy obecne lub planujące.

@kopawdupeswiniom: Dużo facetów "chce dzieci". Ale w takim pojęciu chce, że urodzi się, a 90% obowiązków spadnie na kobietę. Oni w weekend mogą zabrać na plac zabaw czy się pobawić, a wszystko najgorsze zostawiają kobietom. A jak partnerka zacznie na to narzekać? To do widzenia, najwyżej będzie płacił alimenty - albo i nie.
Ile to takich sytuacji na "żałuję
  • Odpowiedz