Aktywne Wpisy

pietia94 +570
Czołem Mireczki i Mirabelki, poleciałem do Japonii pojeździć na rowerze i jutro ruszam z Kagoshimy. Do końca maja chce dojechać do północnego krańca Japonii. Zaplanowana trasa ma 3500km i 38k przewyższeń. Jeden rabin powie, że to dużo, drugi, że mało, ja powiem, że średnio, ze wskazaniem na sporo. Planuje spać głównie w namiocie, a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze, przewalić na wołowinę w Kobe, surowego kurczaka i inne japońskie jedzeniowe wynalazki. Planuje
źródło: temp_file8123995075859774750
Pobierz
panienka_seledynowa +175
źródło: 1000045724
Pobierz

Mój szef w trzy dni przerobił biuro regionalne w Krakowie na mieszkanie dla uchodźców. Gadka była krótka: i tak siedzicie wszyscy na home office więc na c--j wam biuro. W j----e trzy dni wyposażyliśmy tam kuchnie, wstawił jakieś łóżka c--j wie skąd. Mamy tam teraz dwie Ukrainki i piątkę dzieciaków...i księgowość, która z nimi pracuje razem z nimi. Trochę zazdrość bo dziewczyny z Ukrainy powiedziały, że będą gotować dla nich obiady i codziennie mają ciasto:)
Powiem tak: jakby ruskie nas podbiły to my byśmy w tydzień zorganizowali drugą Armie Krajową z pełną logistyką, centrami dystrybucyjnymi, szkołami i k---a laboratoriami opracowującymi leki na COVID:)
#ukraina #wojna #uchodzcy
źródło: comment_1646954650LMzmkk8aaBbxnv8rhLU9sr.jpg
Pobierz@robertx: troche tez, pospolite ruszenie zawsze na propsie ale z tylu glowy mam nadal jaki zamordyzm Polakow cieszy
@kontonr77: A co rząd zrobił? Jedyne co kojarzę, to że wojewoda mazowiecki łaskawie przestał się w--------ć w robotę.