Wpis z mikrobloga

Dawno mnie tutaj nie było, miałem inne rzeczy na głowie ;) ostatnio trochę więcej czasu na hobby, powstał taki nóż kuchenny. Wykułem go ze stali nierdzewnej po bokach, warstwa miedzi oraz rdzeń ze stali węglowej, co zapewnia dobra agresję cięcia. Geometria noża też wyszła niczego sobie, choil shot w komentarzu - nóż ciął papier po samym szlifie, przed ostrzeniem na kamieniach. Rękojeść symetryczna typu "wa" z drewnem stabilizowanym. Jak narazie jeden z niewielu noży z warstwa miedzi w Polsce #chwalesie

#justcraftedgoods - tu wrzucam swoje prace

#knifemaking #kuchnia #noze #gotujzwykopem #niebieskiepaski #hobby
smieszqje - Dawno mnie tutaj nie było, miałem inne rzeczy na głowie ;) ostatnio troch...

źródło: comment_1646924022IVFYEqIQOjv7g14gnMhMOP.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • 1
@kondzio29 spokojnie, każdy o to pyta ;) nie osłabi, bo stanowi tylko bardzo cienka warstwę noża. W USA jest sporo takich noży których używają profesjonaliści i jest okej. Miedź jest "przyklejona" do stali przez zgrzewanie dyfuzyjne, to nierozerwalne połączenie.

@Barto_ raczej wygląda jak migotanie komór xd
  • Odpowiedz