Wpis z mikrobloga

Słuchałem ostatnio potężnego tradera 21 który z typową megalomanią w głosie opowiadał o tym że ceny materiałów budowlanych rosną głównie ze względu na spekulację. Dzisiaj gadałem z chłopem odpowiedzialnym za budowę mojego bloku i mówi że takie coś nie występuje prawie wcale, bo firma sszybko traci płynność, składowanie materiałów budowlanych jest nieekonomiczne, większy zysk ma na realizacji obecnych kontraktów oraz w większości krajów jest kontrolowane czy aby na pewno kupuje się tyle ile potrzeba XD
Pamiętajcie żeby kupić kurs inteligentny inwestor 8.0
#gielda #trader21 #nieruchomosci #finanse
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jestem_robotem123: nie będę tutaj potwierdzał żadnego z nich, ale myślę że tak jak i trader jest może mało wiarygodny, tak i chłop odpowiedzialny za budowę twojego bloku może nie do końca się znać na światowych rynkach surowcowych
  • Odpowiedz
@Jestem_robotem123: a na materialy budowlane nie ma jakichś kontraktów? Tak jak z ropa, ze spekulanci kupowali a nawet jednego kanistra nie mieli i jak się transport zesral podczas covidu to sprzedawali ze strata. A tak poza tym to trader to typowy internetowy guru co p------i od rzeczy, zwiastuje kryzys od wielu lat i jak w końcu trafi to będzie „a nie mówiłem” XD
  • Odpowiedz
@Jestem_robotem123: o ile pamiętam mówił o surowcach i to w 'papierze'. Zwykle ich ceny nie mają zbytnio powodu dlaczego rosną/spadają i kompletnie nie odzwierciedlają tego ile realnie coś kosztuje.
  • Odpowiedz