Aktywne Wpisy
seratian +86
Masakra, moja dziewczyna wzięła kredyt na 100000 i przelała to jakiemuś oszustowi bo obiecał jej zyski z tego, przyznała się po miesiącu, zamknęła konto w swoim banku bo nie chcieli jej dac takiego kredytu i otworzyła w innym, bo tam jej dali, dała dostęp do konta temu gościowi hasła, piny, wszystko, skany dowodu osobistego, wszystko mu podała, chodzi po adwokatach i policji bo została oszukana.Teraz krzyk i lament bo będzie to musiała
bulba1605 +1062
Wczoraj jakiś Mirek napisał zdumiony post, że ludzie jeżdżą na wakacje i to dla nich normalne - to ja napiszę z drugiej strony: za to będę wdzięczna mojemu ojcu do końca życia. Mama jest skąpa i było jej szkoda kasy, ale tata zawsze dbał, żebym w wakacje pojechała gdzieś za granicę na kolonie - mówił, że nie wiadomo jak mi się życie ułoży, więc póki ich było stać, chciał żebym coś zobaczyła.
1. Salony często mają swoje oferty leasingu, ubezpieczenia i GAP. Czy zawsze jest opcja skorzystania z firm zewnętrznych?
2. Czy GAP jest powiązany z firmą od leasingu, z firmą od ubezpieczenia czy w ogóle osobno? Uzupełniając pytanie - czy te trzy rzeczy mogą być z różnych firm?
3. Z racji czekania na wyprodukowanie auta z tego co słyszę to płaci się np. 1k zł rezerwacji. Pytanie co to za rodzaj umowy i czy już wtedy muszę mieć ogarniętą firmę od leasingu/ubezpieczenia?
Pozwolę sobie zawołać @OptiFinance bo widziałem, że mocno merytorycznie na mirko w tych tematach.
#leasing #finanse #ubezpieczenia
1. Z tego co się orientuje to tak, ale salony często mają promocyjne leasingi (np. 100.5%)
2. Ja mam GAP w jakiejś innej firmie, która chyba się tylko w tym specjalizuje. Ogólnie z perspektywy czasu zastanowiłbym się nad GAP, w moim przypadku składka jest nieproporcjonalnie wysoka do ryzyka
@twist3z: jak już będziesz mieć konkretne auto, po prostu poproś o ofertę leasing i przejdź się do
2. Mogą być z różnych firm najczęściej jednak (z moich doświadczeń) pakiet od leasingodawcy jest najbardziej opłacalny. Załatwienia też rych wszystkich pierdół oddzielnie z pewnością nie jest wygodne. Co do samego GAP, gorąco polecam. W połowie stycznia spaliła mi się Kia Sorento
Zna ktoś odpowiedź na powyższe pytanie?
@twist3z: Niektórzy dealerzy w ogóle nie pobierają opłaty za rezerwację, bo wiedzą, że nawet jeśli klient zrezygnuje (do czego ma prawo), to to auto i tak się sprzeda w kilka dni. I nie, nie musisz mieć na tym etapie załatwionego jeszcze leasingu ani ubezpieczenia. To się załatwia dopiero jak auto jest już u dealera. Natomiast być może będą chcieli sprawdzić Twoją zdolność finansową przed
Jeżeli chodzi o promocję leasing 100,5% to takie coś nie istnieje, sam WIBOR 1miesieczny to aktualnie 3,2% nie masz szans na taki leasing, chyba, że skorzystasz z ich wszystkich dodatków takie jak ubezpieczenie, gap, brak rabatu na aucie (co teraz i tak już jest normą) i jeszcze pakiet serwisów, a ostatecznie i tak okaże się, że to 100,5% jest nierealne.
Jeżeli chodzi o GAPA to albo masz jakąś słaba opcje
Z GAP i OC skumałem, mój błąd ( ͡º ͜ʖ͡º)