Aktywne Wpisy
Solidly +1145
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
ab_ovo_usque_ad_mala +635
Nie wiem czy jest większe złodziejstwo niż brak indeksowania progów podatkowych o wskaźnik inflacji. Przecież to coroczna podwyżka podatków, o której się w ogóle nie mówi. Jeśli skumulowana inflacja od czasu covida wynosi około 50% to można założyć, że o tyle w ciągu tych lat powinny zostać podniesione kwoty wpadające w pierwszy i drugi próg.
#oszczedzanie #ekonomia #podatki #polska
#oszczedzanie #ekonomia #podatki #polska
Śmieszne jest to że nie ma samochodu, i rok temu mówiłem jej żeby wzięła sobie kredyt na 15-20tys i kupiła jakieś auto do jazdy do pracy, to nie,bo ona nie chce kredytu bo są duże odsetki i oszuści w bankach :D
A teraz wzięła 100tysiecy i dała komuś nawet nie wiadomo komu i po co i będzie pewnie spłacać z 200 tys :D
A pisze to tak żebyście uważali i nie dali się oszukać
A ja nawet nie wiem co o tym myśleć, bo sobie tak uzmysłowiłem że jakbym był po ślubie z nią to jestem uwalony na kilka lat, bo ona bierze kredyt i trzeba go spłacić już razem.
Uważajcie i miłej niedzieli
#problem #pieniadze #oszustwo #gorzekiezale
@seratian: teraz nie macie wspólnoty majątkowej, więc nie jest źle, ale w przyszłości jak odwali taki numer (a najmądrzejsza nie jest, dlatego prawdopodobieństwo jest wysokie), to będziesz szukał grubej gałęzi.
@seratian: ruchaj w gumie, bo takie "zapominają" tabletek
to że ty w życiu otaczasz się idiotami, nie oznacza że reszta świata również xd
@seratian: czyli myślała, że znalazła sponsora, który będzie z---------ł na panią
dobrze, że wyszło wcześniej, a nie po ślubie, z bombelkiem i kredytem na 25 lat