@WillWonka no pewnie, że tu nie ma przypadku. Putinem można nastraszyc każdego, bo mało kto lubi ruskow. A koneksje Putina ze Szwabem są znane. Po prostu wybrali go na tego, który się wystawia na ostrzał. I co, niedawno wydawało się, że będzie spokój, że nie trzeba się będzie bać, a tu lipa, bo wojna. Naiwni ludzie niedługo obudzą się w nowej rzeczywistości.
@WillWonka: Bardzo mocno przyglądam się temu o czym piszesz, ale na razie za wcześnie na ocenę sytuacji. Stworzenie europejskiej armii raczej nie wypali. Szczególnie ze niektóre kraje z potęgi militarnej stały się rozbrojona potęga lewacką.
@WillWonka: Tu jest wbrew pozorom kilka scenariuszy realizowanych. Zobaczysz że temat COVIDA jeszcze wróci i to ze zdwojoną siłą. Pojawiła się świetna okazja, żeby zdyskredytować ruchy antycovidowe, jako rzekomo inicjowane przez "ruskich trolli" i nagle w wyniku konfliktu znajdują się na to dowody, wielu to łyknie bez żadnego cienia przemyśleń bo putin to teraz światowy wróg nr jeden i biznes covidowy znowu odżyje.
@kogi w październiku albo listopadzie na jakimś polskim kanale była analiza, ruchów wojsk rosyjskich wokół Ukrainy. Oni nie przyjechali tam w jedną nic, wiadomo. Tak czy siak, mamy przewalone.
@Filjan: mózg Ci wyżarło? Wszędzie gdzie ktoś łączy jakieś kropki i się dzieli tym publicznie widzisz jakieś pro kacapskie zapędy? Przejrzyj sobie moje wpisy na wykopie a zobaczysz jaki ze mnie „kacap”…
@olgierdano_peto_gaszano: O widzisz, o tym w sumie nie pomyślałem. Bardziej myślałem o „nowej” pandemii. Ale w sumie jak chuchnie zapowiadali na marzec albo na kwiecień nową wersję szczepionki to teraz nagle by raczej z tego nie zrezygnowali.
@NitrousOxide: Tez jestem zdania ze Niemcy sprzedały Ukrainę, a teraz widząc ze się broni próbują coś tam robić żeby nie wyglądało to zle w światowych mediach
@WillWonka: Może rosja celowo na pierwszy ogień wysłała najgorsze jednostki i przedłuża wojnę? Nie wiemy jakie są plany i jak dokładnie wyglada zajmowany teren. Może putin chce by jak najwiecej ludzi opuściło Ukrainę? Poza wojna na Ukrainie jest wojna informacyjna w mediach którą wygrywa Ukraina, ale jak jest naprawdę?
@WillWonka: wy to jesteście tak przewidywalni xD Przez chwile piwniczy mózg był zadowolony z dopaminy dostarczaną przez newsy o wojnie, ale już musisz wymyślać coś nowego XD
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link