Wpis z mikrobloga

To jest dokładnie to, czego się boję.

"Na konferencji prasowej jeden z dziennikarzy go (Putina) zapytał: "no dobrze, ale świat nie chce takiego świata, jak chce Rosja. Wasza wizja świata jest wbrew (wizji reszty świata)". On (Putin) odpowiedział: "no to jak oni nie chcą, to my też nie chcemy takiego świata. To nie będzie żadnego świata". On to powiedział wyraźnie. (...) On zaczyna się denerwować, wyciągać to, co naprawdę myśli. To nie jest gra."

#ukraina #wojna
  • 20
@Marsoni: w tej samej rozmowie, stawiana jest teza, że Putin mógł osiągnąć poziom podobny do Stalina, gdzie
jego otoczenie dostawało kulę w łeb, jeśli się krzywo spojrzało. W takim wypadku, ciężko będzie zbudować protest przeciwko Putinowi.
@Marsoni: @Multikonto3210: Kto Wam nagadał że oni będą w niebezpieczeństwie i zatrzęsą portkami?
Są zabezpieczeni i nic im sie nie stanie, to nie jest Hitler z załoga w bunkrze 80 lat temu tylko Putin uważający się za króla świata, strateg rozdający karty, zabezpieczony na każdy wypadek od dziesiątków lat.
To sa wasze czcze życzenia. #!$%@? i mafioso ma bomby i w końcu ich użyje. Wtedy każde państwo zasiądzie z nim
@arinkao: Wtrącę się tylko - jakby była wojna atomowa, to nic te schrony by nie dały. Owszem, przedłużyłyby pewnie życie przez jakiś czas, ale wiecznie w bunkrze siedzieć nie możesz, a jak wyjdziesz, to się okaże, że nie zostało nic poza jedną wielką pustynią. Cała woda będzie skażona, cała ziemia będzie skażona, nie wyhodujesz żadnych upraw i będzie śmierć głodowa, o ile wcześniej nie zabije niedobitków promieniowanie kosmiczne i ultrafioletowe, bo
@Hedage: Nikt nie twierdzi że użyje od razu 100 atomówek i zabije cały świat.
W głowach niektórych jest wyparcie, pisze się że nie absolutnie coś sie nie wydarzy bo to jest nieładne i inni mu nie pozwolą Albo wizja rozdupcenia świata 500 głowicami. Zresztą, jakby był zdesperowany to co mu po tym świecie? Gdyby hitler miał taka broń jak ma Putin to nie schowałby jej do szufladki bo martwi sie o
@arinkao: Ja to wiem, zgadzam się, a Putin to świr i jak najbardziej może coś odwalić jak będzie pod ścianą. Dlatego też nie wiem, czy te wszystkie sankcje to jest dobry pomysł, bo to też mu ogranicza możliwości jeszcze bardziej. Przede wszystkim ten ostatni filmik, który wrzuciłem, mówi jasno o konsekwencjach. Bo niektórzy to teraz by chcieli nie tylko wypędzić ruskich z Ukrainy, ale wręcz zniszczyć Rosję, za to co Rosja
@Hedage: Czyli rozumiesz już ten tok myślenia. To nie brzmi jak groźba bo jest manipulacją. On zawsze mówi że się broni, że wyzwala i pomaga, mordując, niszcząc i napadają. To psychopata.