@mojemirabelki: może po prostu chodzi o to że ci gieroje ze specnazu i im podobne jednostki, które doskonale wiedzą gdzie są i co robią, są zbyt dobrze wyszkoleni, przygotowani psychicznie, walczą do końca i po prostu giną, a ci smutni wystraszeni poborowi szeregowcy oderwani od łopaty sami się poddają bo się boją i nie chcą walczyć, i stąd tyle nagrań z tymi drugimi i taką narracją?
@woldysznator_te_osiemset: być może, lecz chcę podkreślić, że owe nagrania zawsze idą w parze ze współczuciem do tych sołdatów, a to zdjęte już znalezisko było totalnym wybielaniem ruskich agresorów.
A te podejrzane konta akurat nie są zybytnio przygotowanie, bo ich aktywność jest zaniechana. Łatwo zweryfikować takich użytkowników po częstotliwości wpisów.
@mojemirabelki: w rosyjskiej armii jest ponad milion żołnierzy, siłą rzeczy na pewno są tam zarówno zwyrodnialcy, socjopaci ze specnazu, jak i szaraki którzy po prostu wykonują rozkazy, a do woja poszli z braku lepszych perspektyw albo zostali wcieleni siłą, bo o ile pamiętam to w Rosji pobór jest obowiązkowy. mimo wszystko wszędzie są ludzie, myślę że nawet wśród tych ruskich żołdaków są i tacy którzy bardziej zasługują na współczucie niż
@woldysznator_te_osiemset: to pewne. Polecam jednak wszystkim brać dystans nie tylko do nagrań, ale przede wszystkim do komentarzy. Sporo nieaktywnych kont się tu uruchomiło.
@mojemirabelki: nie można popadać w skrajności. oczywiście rosyjskie wojsko to najeźdźca który terroryzuje sąsiednie państwo, ale po prostu nie każdy ruski żołnierz jest potworem, a nawet nie zdziwiłbym się gdyby było u nich sporo względnie normalnych ludzi którym ta wojna też się nie podoba
@woldysznator_te_osiemset: pewnie masz rację, ale po doświadczeniach z mirko przez ostatnie 24h stałem się mocno podejrzliwy i sceptyczny do większości ukazujących się wiadomości. A jeśli widzę kalki identycznych wpisów to mam red alert w podświadomości.
Dezinformacja idzie pełną parą.
A te podejrzane konta akurat nie są zybytnio przygotowanie, bo ich aktywność jest zaniechana. Łatwo zweryfikować takich użytkowników po częstotliwości wpisów.