Aktywne Wpisy
Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
Postanowiłem wymienić ostatni wyłącznik w jednym z pokojów, żeby mieć identyczne w całym mieszkaniu.
W ścianie jest włącznik podwójny (na suficie jeden punkt). Odłączyłem przewody. Przypisałem nowy włącznik pozostawiając jedna żyłę wolną. Światło działa ale nie mam fazy na włącznikach w korytarzu…
Co jest grane?
Wrzucam zdjęcie włącznika starego, nowego oraz tego co się dzieje z pozostałymi.
#remontujzwykopem #elektryka
niestety nie masz podwójnych zacisków, trzeba potrójne wago połączyć te 2 co były razem i trzecim przewodem podać zaielnaie na włącznik
@wypokowy_expert: Czyli ruszam zaraz do sklepu po kostkę i przewód. Gorzej, ze nie wiem który z którym połączyć.
Jak robiłem test to przypinałem wcześniej górny przewód do L in w nowym włączniku a dolny prawy do L1 load. Dolny lewy zostawiłem wolny.
@FELIX90: jak ten przełącznik nie zapalał 2 lamp to dolne 2 są Lin a góra out
Jakbym nie miał miernika to na początek bym te 2 na dole połączył bez podpinania włącznika i zobaczył czy reszts wróciła
3x nie 2x, ewentualnie jak nie było 3x to maga być 4x 5x czy tam ile mają byle nie 2x bo brakuje miejsca na 3 przewód
I kawałek przewodu typu drut min 1.5mm² potrzebujesz