Wpis z mikrobloga

@ferrato: dyski 128GB to strata slotu i pieniędzy, już pomijając fakt że oszczędzasz na chyba najgorszym elemencie czyli dysku. Weź jeden ale porządny - Samsung Evo
  • Odpowiedz
Okej czyli po prostu 1 dysk 1 Tb nie ma potrzeby osobnego na system. Ja zakład komputer na 3 lata i jak mam dopłacać to za jakąś zauważalną różnicę.
  • Odpowiedz
w trwałości. Mam 4 Evo i polecam. droższe, wiem ale to naprawdę porządne kawałki krzemu

@cacum3: Jest obecnie mnóstwo dysków które konkurują z Samsungami więc nie porywał bym się na "evo uber alles".
  • Odpowiedz
dla mnie obudowa nie jest kluczowym elementem.

@ferrato: Ale obudowę kupujesz raz na X lat, serio nie lepiej dać te 200-250 zł i mieć coś o niebo lepszego pod względem wyglądu, temperatur, ciszy, wygody składania?
  • Odpowiedz
@ferrato: płyta (słabiutka), zasilacz (przeciętniak), obudowa (Armadillo? Serio?) do wymiany. Dyski zresztą też, chcesz tanio i dobrze to weź Kioxia m.2 1TB. Nie ma się co pchać w Evo, w codziennym użytkowaniu nie zauważysz różnicy.
  • Odpowiedz
@cacum3: WD Black choćby. O ile nie kupisz dysku czajna pałer i bez cache to żaden nie będzie miał problemów z trwałością, teraz trwa tylko wojna na numerki benchmarkowe.
  • Odpowiedz