Aktywne Wpisy
PanieAreczku +79
Kopytnik_1 +55
#tinder #badoo #samotnosc #zwiazki #p0lka #blackpill #logikarozowychpaskow #przegryw #przegrywpo30tce #ciekawostki
Bardzo zachęcający opis ( ͡º ͜ʖ͡º)
Bardzo zachęcający opis ( ͡º ͜ʖ͡º)
Szukam auta do max ~55tys. Może ktoś z was podpowie za czym się rozglądać, albo czego omijać.
Co mam:
Aktualnie posiadam audi a4 b6 z 2003r w benzynowej jednostce 1.6. Uwielbiam audi i wszystkie niemieckie samochody ale mojemu brak mocy i ciężko się zbiera. Jest ekonomiczny ale trochę nudny. Robię nim trasę Polska - Hiszpania 2 razy w roku.
Czego szukam:
Szukam czegos w budżecie i względnie młodego, na liczniku Max 150tys km, czegos mocniejszego od mojego audi ale bez przesady ponieważ chciałbym aby mniej więcej nie palił jak smok.
Dodatkowo:
Bardzo podobają mi się crossovery/suvy, ale nie wiem czy coś takiego wschodzi w ramy moich wymagań powyżej. Niestety małe auta odpadają ze względu na mały bagażnik.
Co wpadło mi w oko:
- audi a4 b8
- audi a3 8P sedan
- kia sportage III (bo na IV mam chyba zbyt niski budżet)
- kia ceed II (ale to ma chyba za mały bagażnik)
- Mazda CX-5 (nie wiem czy sensowne w tym budżecie)
- Ford kuga (???)
#motoryzacja #samochody
Komentarz usunięty przez autora
@kendyl: Przebieg to januszowy fetysz, z tego powodu bardzo łatwo o gruz z niskim przebiegiem. Kolejna miejska legenda to "ło panie, 4 litry to pali jak smok" - V8 będzie Ci palić mniej niż twoja kosiarka do trawy przy takiej samej jeździe... Oczywiście jak położysz cegłę i dwie
A4, A6, Passat, Superb. Coś z tych. Na przykład Superb w kombi ma duży bagażnik.
Te samochody mają tak szeroką paletę silników, że coś dobierzesz.
Kuga wydaje się ok, tylko musi być coś po remoncie powershifta.
Najlepsza opcja tylko mój pies nie lubi tam jeździć¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora