Wpis z mikrobloga

Poproś lekarza o avamys - są to sterydowe krople do nosa. Powinny ci bardzo pomoc przy odstawieniu tych uzależniających.
  • Odpowiedz
@jalop to jest bezpieczny specyfik. Często używany przez alergików. Każdy lekarz to powie. Jak ma soboe ulżyć przy odstawieniu to czemu nie? I to są krople do nosa nie wplynajace na organizm globalnie tylko miejscowo.
Nie ma się czego bać.

Idz do lekarza opko - alergolog chyba najlepiej. Przedstaw problem i będzie git.
  • Odpowiedz
@rodion_raskolnikov: są dwie opcje - albo odstawiasz całkowicie i przemęczysz się tydzień dwa, albo zakrapiasz tylko jedną dziurę w nosie (cały czas tą samą, nie zmieniasz jej) aż do samoistnego przetkania się tej, do której nie psikałeś, gdy ta "niepsikana" staje się drożna to wtedy odstawiasz całkowicie już.
Ewentualnie możesz pomocniczo stosować steryd do nosa, ale to lekarz musi wypisać.
Na przyszłość - nie ma sensu brać tego gówna (ani jakichkolwiek
  • Odpowiedz
@rodion_raskolnikov: ja po roku czy nawet dwóch odstawiłem z dnia na dzień. Najpierw kilka dni brałem Sudafed, po kilku dniach w miarę się przyzwyczaiłem do zatkanego nosa i przestałem brać Sudafed. Po tygodniu wracasz do normy.
  • Odpowiedz
Jestem uzależniony od kropli do nosa. W jaki sposób z tego gówna wyjść?

@rodion_raskolnikov: Jeśli nie uśniesz bez nich, to już nie wyjdziesz. Mnie się skończyły, to kilka dni mi brakowało, ale jakoś nie po drodze mi było do apteki i przestało. Więcej nie zamierzam kupować, bo najgorzej było kładąc się do snu.
  • Odpowiedz
@zlitujsieniebanujczlowieku: zacząłem używać na wiosnę 2020 przez alergię. Aptekarka poleciła mi otrivin i niestety od tamtego momentu się z nim nie rozstałem. Przegrodę możliwe że mam krzywą bo nawet zanim się uzależniłem od kropli to mialem permanentnie lekko zatkaną jedną dziurkę, ale jakoś bardzo mi to nie przeszkadzało.
  • Odpowiedz
@Strahl: @zlitujsieniebanujczlowieku: @Antibambino: @JuneJohn: @Arado-Akbar: @phomerus: @jalop: @Wykopowy_Uzytkownik: @mmmmmmmmmmmmmm: @phomerus: @misioneos: @robertx: @Mariusz_Drugi: @alhakeem: @Piastan:

Minęły prawie dwa tygodnie i muszę powiedzieć ze chyba udało mi się z tego wyjść. Nie kupowałem żadnych kropli sterydowych ani innych leków. Po prostu się trochę pomęczyłem, i faktycznie z dnia na dzień było coraz lepiej.
  • Odpowiedz