Wpis z mikrobloga

#korwin #kanalsportowy

Korwin nie ma wiedzy na większość tematów na jakie się wypowiada. Jedyne w czym jest dobry to tworzenie figur retorycznych i akrobacje między nimi.

Za każdym razem liczby, które podaje są inne w każdym temacie (czy to ocieplenia, jego wynikach w "sondażach" itd.).

W IQ nadreprezentacje mężczyzn wśród jednostek wybitnych oczywiście tłumaczy rozkład statystyczny, a nie średnia arytmetyczna.

O globalnym ociepleniu Korwin nie wie absolutnie nic. Zbiór anegdotek, które zostały celnie wypunktowane. Ale tym tekstem o dolinie Nilu to pogrążył się kompletnie. I celnie zwrócił uwagę rozmówca, że zmiany będą nagłe i nie będzie możliwe przystosowanie się do nich na co Korwin... zaczął się śmiać

To 1/100 z bzdur, Korwin nie rozumie, że społeczeństwo się zmienia, model rodziny się zmienia, świadomość społeczna się zmienia. W sumie zdaje sobie sprawę tylko z tego jak lawirować pomiędzy kolejnymi anegdotkami i wyssanymi z palca starymi przekonaniami, które nijak nie mają się do rzeczywistości.

Mówi wiele o tym, że skuteczny polityk musi być zimny, wyrachowany, kalkulować. Tymczasem jego kalkulacje są nic nie warte. Ziemkiewicz opowiadał kiedyś anegdotę, że był w sztabie wyborczym Korwina. Pojechali na Jasną Górę czy Częstochowe, nie wiem. W każym razie sala pełna starych babć i dziadków. I Korwin oczywiście odpala się i coś tam odpowiada na pytanie, że w sumie kult Matki Boskiej to jest pogaństwo i bzdury. Ziemkiewicz zaczyna go tłumaczyć live, że w sumie to prezes nie miał tego na myśli. Na co Korwin zły, bo przecież miał. I to jest ten zimny polityk, który ocenia swoje szanse i starannie dobiera słowa xD

Polecam zwolennikom zatrzymać się przy zdaniach Korwina typu "kobiety wolą", "ludzie wolą" itp. I nad każdym posiedzieć i pomyśleć czy rzeczywiście tak jest. I zobaczycie, że w większości trzymają się kupy tylko w jego świecie.
  • 8
"W IQ nadreprezentacje mężczyzn wśród jednostek wybitnych oczywiście tłumaczy rozkład statystyczny, a nie średnia arytmetyczna."

Radzę zweryfikować informację. Istnieje zarówno taka jak i taka różnica.
https://www.independent.co.uk/life-style/erasmus-university-men-more-intelligent-women-gender-sexist-science-journalists-misogyny-a7820531.html

"Korwin nie rozumie, że społeczeństwo się zmienia, model rodziny się zmienia, świadomość społeczna się zmienia."

Korwin rozumie te zmiany, tylko diagnozuje, że przez nie nasza cywilizacja może upaść.

"I to jest ten zimny polityk, który ocenia swoje szanse i starannie dobiera słowa"

Lol, gdzie niby Korwin
@Gongu26: Nie chce mi się wykłócać bo znowu wchodzimy w retorykę Korwina. Sam nie zauważasz, że przenosisz się do jego świata wyobrażeń i w nim argumentujesz.

- Przeczytaj jeszcze raz moje zdanie o IQ. Nigdzie nie napisałem, że różnic nie ma. Jeden test pokazuje w jedną stronę, drugi w drugą. To nie ma żadnego znaczenia. O nadreprezentacji nadal stanowi rozkład.

- Jaka nasza cywilizacja? Ta mityczna cywilizacja "białego człowieka, która kolonizowała