Aktywne Wpisy
LaurenceFass +175
Dzietność 1.1 w Polsce.
Wyobrażam sobie, że za 100-200 lat kiedy społeczeństwa europejskie zostaną wyparte (albo się ogarną - mniej prawdopodobne) obecne czasy będą postrzegane jako okres całkowitej ciemnoty (IQ spada...), degeneracji. Trudno szukać podobnego okresu w całej historii Polski.
Ludzie bali się wojny atomowej, a okazuje się, że zwykły konsumpcjonizm, materializm, wygodnictwo i porzucenie dotychczasowej kultury przez większą część społeczeństwa da znacznie gorsze skutki. Wojna atomowa skończyłaby się zniszczeniem kilkunastu miast i
Wyobrażam sobie, że za 100-200 lat kiedy społeczeństwa europejskie zostaną wyparte (albo się ogarną - mniej prawdopodobne) obecne czasy będą postrzegane jako okres całkowitej ciemnoty (IQ spada...), degeneracji. Trudno szukać podobnego okresu w całej historii Polski.
Ludzie bali się wojny atomowej, a okazuje się, że zwykły konsumpcjonizm, materializm, wygodnictwo i porzucenie dotychczasowej kultury przez większą część społeczeństwa da znacznie gorsze skutki. Wojna atomowa skończyłaby się zniszczeniem kilkunastu miast i
#krwiodawstwo
Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD
Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD
Dziś moim budzikiem był dach sąsiada. Masakra... Wstępnie ogarneliśmy temat, teraz działa już straż.
Wiatr jest dla mnie chyba najbardziej przerażającym żywiołem.
źródło: comment_1645074636IFIVVJfHW5w91syTLA9Q89.jpg
Pobierz@dudi-dudi tak, straty tylko materialne.
https://youtu.be/eGA6hxhKI5E
Bo mojej żony nie poznałeś ( ͡º ͜ʖ͡º)
@maniok no fakt, nie widziałem, ale pożary to raczej rzadkość, a silne wichury kilka razy w roku się u nas zdarzają.
Ale wygląda jak taka kołderka dla domku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- pożar domu w 2020
- powódź w 1997
- wichury średnio 2-3 lata
Jakieś pytania ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
@piszczel: każdy tak mówi - póki nie zaczyna płonąć żywcem ( ͡° ͜ʖ ͡°)