Wpis z mikrobloga

@Cyklosporyba: Kiedyś na toyote były większe rabaty, ale teraz nadeszły dziwne czasy. Jak dla mnie toyota ma słaba jakość wykonania wiec wybrałem KIA, ale zanim odbiorę to rabat będzie już z 10% przy tych galopujących podwyżkach.
@kogi: Też myślałem nad kijanką, ale koniec końców toyota jakoś bardziej mnie przekonuje. Właśnie słyszałem opinie że ma lepszą jakość od kii, ale wiadomo - chwalą ludzie co mają
@Cyklosporyba: Ja przed zakupem odwiedzałem salony toyota i kia bije na głowę jakością wykonanie. W toyocie corolli nawet w najwyższej wersji dostajesz na środku tablet marki manta i elektroniczne zegary z wyświetlaczem kwadratowym na środku. O jakości tapicerki, wnętrza nie wspominając. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Toyote wybrałbym tylko gdyby zależało mi na hybrydzie i oszczędnej jeździe w mieście, a będę robił autem dużo tras wiec wole mocniejszy
@Cyklosporyba: @kogi: Mi jak jak jeszcze jakość wykonania wnętrz w toyocie aż tka nie przeszkadza. To ten ekran pomiędzy licznikami to jest jakiś dramat który wygląda jak z 2005 roku xD W kia wygląda to o wiele lepiej , jednak moim zdaniem i tak nie mają podjazdu do tego co oferuje niemiecka motoryzacja. Chodzi mi o ekrany i użytkowanie tych systemów wszystkich. Generalnie toyota i tak zrobiła ogromny przeskok jeśli
@lentilek: Niemiecka motoryzacja faktycznie ma te tablety na dużo bardziej zaawansowanym poziomie, ale wiele rozwiązań zwlaszcza w grupie vw dla mnie jest nieergonomicznych. Dotykowe przyciski na kierownicy? Brak oddzialenego sterowania klimatyzacja? Kto wymyślił takie rzeczy? Ogólnie tylko w Europie jest taki trend na te elektroniczne zegary i świecące kokpity. W USA, Azji więcej samochodów sprzedaje się bez tych udziwnień dlatego Ci producenci tak późno i niechętnie to u nas wprowadzają. Tam