Wpis z mikrobloga

@SwietySeba: O, gratuluję wyboru. Ja już jestem po pierwszej kampanii.
Rozczarowuje, że druga kampania (Metavira) nigdy nie została dokończona, a kart wydarzeń jest mało.
Poza tym gra rewelacja i nie żałuję żadnej złotówki, a poszło ich tu sporo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bukimi: haha, nie spodziewałem się tutaj takich pytań, bo zdjęcie było robione dla jaj - zwróć uwagę na ostatni tag i na to, co odbija się w folijce :D.

Figurek na pewno nie oddam do malowania, bo nie lubię przekazywać obcym osobom swoich rzeczy. Sam nie maluję, ale kto wie, może w przyszłości się pobawię - o ile są gotowe przykłady, bo u mnie nie najlepiej z kreatywnością artystyczną. Wtedy
  • Odpowiedz
@SwietySeba: Czyli rozumiem, że mimo heheszków, to masz tę grę w końcu? Nie zwróciłem uwagi na tagi, nie spodziewałem się takiej treści na tagu o grach XD

Zasady są dosyć proste. Jest kilka rzeczy, przy których się można pomylić, np strzelanie z serii albo kolejność zwiększania "wkurzenia" dyktatora (bardzo ważna). Jak znasz angielski to zrobiłem taki schemat kolejności tury:
https://boardgamegeek.com/filepage/214347/english-manual-flowchart-newbies
W "wersji minimum" po prostu zobacz ostatnią stronę instrukcji "Faza
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bukimi: tak, tak, posiadam. Po prostu, gdy ją ustawiłem na półce i odbiły mi się moje nogi w skarpetkach, to stwierdziłem, że chyba brakuje jednego rekwizytu XD

Jak znasz angielski to zrobiłem taki schemat kolejności tury:

https://boardgamegeek.com/filepage/214347/english-manual-flowchart-newbies

Tak, tak, bezproblemowo. Dzięki wielkie, na pewno się przyda! Najgorzej, że nie mam za bardzo ekipy do grania, więc spotykam się tylko raz w tygodniu z braćmi w domu rodzinnym. Z racji, że
  • Odpowiedz
@SwietySeba: Przy okazji znalazłem brakującą strzałkę w schemacie. Wysłałem aktualizację do BGG.

W ogóle polecam wariant "home-rule" co do kontrataków dyktatora. Oryginalnie przewidziane jest powtarzanie scenariusza, gdy przegrasz kontratak. To taka strata czasu, a w dodatku - paradoksalnie - ułatwienie, bo zdobywasz więcej sprzętu, itd. Zamiast tego warto dodać 1 kartę wrogów (ilość czaszek równa brakującym sukcesom) prosto na naszych najemników. Jest groźniej, ciekawiej i szybciej.
  • Odpowiedz