Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aryo: kurde ( ͡° ͜ʖ ͡°) jakby człowiek na studiach był to chętnie bym poszedł w coś takiego. Teraz już średnio z czasem, a dostęp do całego prulala i coursery jest.. a kolejna rzecz to już by było zbyt wiele chyba
  • Odpowiedz
Ten kurs to już totalny easy mode. Kiedyś jak uczyłem się programować, to nie wiedziałem, od czego zacząć lub do czego przejść, a tu wszystko jest na tacy.

@Aryo: to prawda, wszystko kwestia zaangażowania. Trochę trzeba korzystać z innych źródeł ale w tych czasach uczyć się bez takiej mapy to porażka. Tego wszystkiego jest tyle, że bez mentora to ciężko się odnaleźć.
Powodzenia w kursie. Przypomnę tylko, że jako student
  • Odpowiedz
jesteś pewien, że to tak działa?

@janowski85: Tak. Zobacz sobie na podsumowaniu modułu. Czasem masz zadania opcjonalne dostępne, bo zrobiłeś kurs poprawnie i algorytm nie zmusił ciebie do ich wykonania, ale nadal możesz je zrobić jeśli chcesz.
  • Odpowiedz
@non-serviam: Mam status studenta, więc korzystam ile tylko mogę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

nie patrz na te czasy jakie są podawane, bo sa one zbugowne. Ni jak się mają do rzeczywistości, a teraz jakieś tysiące godzin się wyświetlają...

Mi się wydaje, że to zlicza jeszcze czas na projektach. Teoria to luźno jakieś 300-400 h. Nie siedzę ze stoperem w ręku, ale średnio właśnie przeznaczam 2-3h na
  • Odpowiedz
@cohontes: możliwe że dotyczy. Tak czy siak możesz prawie pół roku za darmo wziąć tego kursu.

@Aryo: cholera wie jak to liczy. Ale to nie ma znaczenia. Niektóre tematy i tak wypadałoby rozszerzyć z innych źródeł, do niektórych wrócić, bo to się zapomina.
  • Odpowiedz
to z automatu dostaje webstorma?

@cohontes: kurła panie bądź trochę Polak Cebula ( ͡° ͜ʖ ͡°) co tam webstorm, wszystko co tam mają możesz ściągać za free i masz licencje na miesiąć i ja odnawiasz ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
sprawdzę w sumie bo taki python by siadl od 0 na dopracowanie wiedzy

@cohontes: tam jest kawał kursu z pytonga + data science + django + flask + sporo projektów do zrobienia
Generalnie można się dobrze podszkolić
Możesz też wbić na discord hyperskillowy https://discord. gg/ut6nEqu może jakiś challenge trafisz na wakacje czy coś, raz było takie cuś że jak przez 30 dni zrobiłeś cokolwiek to cyk 3 miesiące gratis dawali
  • Odpowiedz
@non-serviam: Zapomniałem napisać, że mam status studenta z uczelni więc, tak czy inaczej, JB daje mi licencję na wszystko, a jakbym nie miał, to bym pewnie płacił lub wyprosił u pracodawcy, żeby mi kupili, bo to jedne z lepszych narzędzi

Niektóre tematy i tak wypadałoby rozszerzyć z innych źródeł, do niektórych wrócić, bo to się zapomina.

Każdy z tematów da się rozszerzyć, ale moim zdaniem są tutaj solidne podstawy.
  • Odpowiedz
Każdy z tematów da się rozszerzyć, ale moim zdaniem są tutaj solidne podstawy.

@Aryo: generalnie podstawy tam są solidne. Niektóre tematy napisane genialnie, niektóre bez jutuba albo z wiedzy ze studiów to nic ci nie dadzą bo uj wie o co chodzi, słabo napisane/wytłumaczone.

JBA jak masz legitymację international to jest za pół ceny, wychodzi jakoś 600zł za rok co nie jest moim zdniem dużo biorąc pod uwagę co oferują.
  • Odpowiedz
@non-serviam: dobra, wskoczyło, chociaż strona ma czasem takie lagi ale taki w miarę interaktywny tryb to dla mnie złoto. Zobaczymy czy przelecę wężowe ścieżki w trialu :D
  • Odpowiedz