Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +37
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
Chicoxxx66 +95
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

– Stanowski.
– A więc uważnie mnie posłuchaj, Stanowski. Byłeś w Brighton?
– Nie.
– No właśnie, a ja znam kogoś, kto był i opowiedział mi to i owo. Wiesz, skąd się wzięli twoi "wyznawcy" w Brighton?
– Z Polski?
– No właśnie, tanie linie lotnicze przywiozły ich z Polski. A czy ty myślisz, że to taka prosta sprawa wysiąść na Widzewie w Łodzi, złapać w siatkę silnego, zwinnego Polaka i wywieźć go za morze?
– Chyba nie.
– No jasne, że nie. Udało im się to, ponieważ wywozili tylko takich, co nie potrafili znaleźć uczciwej pracy albo mieli problemy z prawem. I ci wszyscy nieudacznicy pojechali do Brighton. Pożenili się, porobili dzieci, świat poszedł do przodu. Znaleźli pracę na magazynach, pojawił się kanał sportowy, hejtparki, weszło FM ale co z tego, jeżeli ich serca pompują tę samą krew. Są potomkami człowieka, który w kraju z najmniejszym wskaźnikiem bezrobocia nie był w stanie znaleźć normalnej pracy. Dlatego nie uważam, że naszym chłopakom brakuje luzu, kapujesz?
#kanalbekowy #kanalsportowy
źródło: comment_1644418419UJXHMSu4jJWuvePQOmnk3W.jpg
Pobierz