Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +342
zanzi +5
Jakim cudem można kupować mieszkanie na kredyt? Przecież to się nijak nie kalkuluje. Przez pierwsze 10-12 lat spłacania to głównie ciśniesz odsetki, a to się niczym nie różni od odstępnego dla właściciela. Równie dobrze można sobie wynajmować przez 10-12 lat i oszczędzać forsę na kupno, a po tym czasie kupić sobie mieszkanie za gotówkę, ewentualnie dokredytować się z 20%-30%. Teraz tym bardziej się nie opłaca brać kredytu bo ceny mieszkań w kosmos
Mirki stoję przed poważną decyzją, a że nawet nie mam się kogo poradzić to został mi wykop. Wyjeżdżam z mojego rodzinnego zwanego dziurą gdzie jest jeden zakład pracy. Mam odłożoną sporą sumę pieniędzy ok 15 tysięcy złotych. Moje pytanie brzmi jakie miasto wybrać? Jestem z świętokrzyskiego i zastanawiam się nad Krakowem lub Warszawą. Co będzie lepsze do życia? Praca raczej fizyczna bo ukończyłem tylko liceum.
#emigracja #wyjazd
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6202da5a3be9540a5d027079
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
Komentarz usunięty przez autora
@AnonimoweMirkoWyznania: Wieś Warszawa. Możesz wynajmować taniej pod miastem i dojeżdżać do pracy.
@AnonimoweMirkoWyznania: cokolwiek lubisz, w czymś jesteś dobry?
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@s---k: chciałbym mieć takie nic jak się wyprowadzałem z domu rodzinnego.
Na start żeby znaleźć pracę, a potem dożyć pierwszej wypłaty bez bidowania spokojnie wystarczy
ja bardzo żałuje, że tego nie zrobiłem..
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Warszawa jest dla mnie za duża, więc też bym to olał. Poza tym koszty życia. Każde duże miasto ma inny specyficzny klimat. Jak żyłeś w świętokrzyskim to może Trójmiasto dla odmiany?
Przecież nie musisz pracować na zakładzie. Na wsi masz lepszą możliwość prowadzenia własnej małej działalności. Ziemia tania, konkurencja prawie zerowa, warsztat możliwe że już masz i jedziesz małym wkładem. Przyjazd do miasta, życie jak robak i robienie w gówno robocie za 4k to bez sensu.
Komentarz usunięty przez moderatora