Naprawdę nie rozumiem skąd tu tyle zawiści do osób, które mają kredyt hipoteczny. Ja nie mam to niech inny zbankrutuje. Kur## co za logika :/
Naprawdę to coś nadzwyczajnego kupić sobie dom / mieszkanie? To jakiś luksus? To chyba powinno być normalne gdy człowiek szuka jakiejś stabilizacji zakładając rodzinę czy będąc w związku partnerskim kobieta-kobieta czy facet-facet (niepotrzebne skreślić).
Może każdy do 40 roku życia powinien mieszkać z rodzicami lub wynajmować mieszkanie od jakiegoś handlarza i włóczyć się jak bezdomny najlepiej z dwójką dzieci.
Wykopki chyba nie pojmują innego podstawowego problemu. Podwyższenie stóp procentowych nie dotyka tylko i wyłącznie osób, które mają kredyt hipoteczny ale też firmy / restauracje itp. Jak myślicie, piekarnia czy inny biznes będzie dokładał do produktu czy finalnie zwiększy ceny żeby mieć na wyższe raty... Pewnie dlatego EBC (Europejski Bank Centralny) nie rusza dalej stóp utrzymując na minusowym poziomie pomimo wysokiej inflacji w strefie euro.
Tak mam kredyt zostały mi 4 lata do spłaty i 75k z 400k jaki brałem na dom przy dużo wyższych stopach niż obecnie i jeszcze wykładając ponad 200 z własnej kieszeni więc mnie ta podwyżka akurat tak nie dotyka jak innych tymbardziej, że mam środki by spłacić go nawet jutro w całości ale współczuję innym.
Miłego dnia i mniej zawiści bo i tak ciężko się żyje w tym kraju z osobami jakie sterują naszą gospodarką.
@Caracas: główni wodzireje tego o czym piszesz po prostu liczą że jak Ty zbankrutujesz to oni Twoje mieszkanie kupią za bezcen, bo zrypali sprawę i mimo że chcieli kupić mieszkanie to czekali, bo spodziewali się spadków już jak mieszkania były 20% tańsze niż obecnie. Nie są to moje domysły: https://www.wykop.pl/wpis/48105227/jako-poszukujacy-w-ostatnim-czasie-mieszkania-do-z/ Według takich @mickpl czy @mookie jednocześnie od 2 lat cały czas jest wielki kryzys w nieruchomościach (polecam przejrzeć wpisy - od
@Caracas: zrozumcie, jeden z drugim kredyciarze, że świat nie kręci wokół waszej miniratki. Temat stóp procentowych dotyka całej gospodarki, walut, wymiany handlowej z całym światem, oszczędności wszystkich Polaków.
#mandat #policja #bagiety ja #!$%@?, dostałem mandat 2500 zł za jazdę na rowerze po alkoholu. 500 m do domu, 3 kieliszki wina 0,6%…. Nie da się tego odrobić w kamieniołomach lub coś z tym innego zrobić? Można odroczyć lub raty?
Naprawdę to coś nadzwyczajnego kupić sobie dom / mieszkanie? To jakiś luksus? To chyba powinno być normalne gdy człowiek szuka jakiejś stabilizacji zakładając rodzinę czy będąc w związku partnerskim kobieta-kobieta czy facet-facet (niepotrzebne skreślić).
Może każdy do 40 roku życia powinien mieszkać z rodzicami lub wynajmować mieszkanie od jakiegoś handlarza i włóczyć się jak bezdomny najlepiej z dwójką dzieci.
Wykopki chyba nie pojmują innego podstawowego problemu. Podwyższenie stóp procentowych nie dotyka tylko i wyłącznie osób, które mają kredyt hipoteczny ale też firmy / restauracje itp. Jak myślicie, piekarnia czy inny biznes będzie dokładał do produktu czy finalnie zwiększy ceny żeby mieć na wyższe raty... Pewnie dlatego EBC (Europejski Bank Centralny) nie rusza dalej stóp utrzymując na minusowym poziomie pomimo wysokiej inflacji w strefie euro.
Tak mam kredyt zostały mi 4 lata do spłaty i 75k z 400k jaki brałem na dom przy dużo wyższych stopach niż obecnie i jeszcze wykładając ponad 200 z własnej kieszeni więc mnie ta podwyżka akurat tak nie dotyka jak innych tymbardziej, że mam środki by spłacić go nawet jutro w całości ale współczuję innym.
Miłego dnia i mniej zawiści bo i tak ciężko się żyje w tym kraju z osobami jakie sterują naszą gospodarką.
#przemyslenia #kredyt #kredythipoteczny #finanse #polska #gownowpis
Ale że co? Bardzo dobrze, że podwyższają je, tylko trochę późno. Inflacja była by mniejsza wtedy. Traciłbym mniej.
https://www.wykop.pl/wpis/48105227/jako-poszukujacy-w-ostatnim-czasie-mieszkania-do-z/
Według takich @mickpl czy @mookie jednocześnie od 2 lat cały czas jest wielki kryzys w nieruchomościach (polecam przejrzeć wpisy - od