Aktywne Wpisy
JohnnyPomielony +56
Całe życie ignorowany/wyzywany przez kobiety (z różnych powodów, przeważnie niskiego wzrostu i nieśmiałości wynikające z introwertyzmu) traktowany przez państwo jak śmieć tylko dlatego, że urodziłem się mężczyzna (min. późniejsza emerytura, w sądzie rodzinnym zero szans na wygranie sprawy o opiekę nad dzieckiem, nawet gdyby matka przyszła do sądu #!$%@?) a potem zdziwienie normictwa z bananowych osiedli, że jak to możliwe że on głosuje na Konfederację. Tak będę głosował, i gdyby trzeba było
FernanduSzantusz +105
#ambitneposilkisandrinii #jedzenie #sniadanie
Komentarz usunięty przez moderatora
@RiverStar miło cie poznać, wielu tu was, co widać czarno na białym lol
Tam nie ma nic o kancerogenności wędlin ze sklepu, tylko że żywność przetworzona jest mniej zdrowa co jest oczywistą oczywistością ¯\_(ツ)_/¯
Właśnie też cały czas na to czekałem, ale on chyba już widzi, że jest spalony i idzie w zaparte żeby z siebie głupka nie zrobić xD
"Processed meat and cancer: What you need to know
Processed meats are meats that have been preserved by smoking or salting, curing or adding chemical preservatives. They include deli meats, bacon and hot dogs. Eating processed meats increases your cancer risk."
Czyli nie ma informacji żadnej które to konkretnie są substancje? To jak mam wybierać tę szynkę w sklepie żeby nie dostać od niej raka, jak jednak nie chcę kupować szynkowaru, czy to jednak jest must have i bez niego ani rusz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"Read the label. Check the ingredient list for words like nitrate, nitrite, cured or salted. If you spot these words, it’s a processed meat and should be avoided"
Zaznaczyłem na czarno, to czego najbardziej szukaj, ale teraz pojawi się problem pod jaką nazwą to
Wiesz, że właśnie sobie zaprzeczyłeś, dopiero co twierdziłeś, że sól nie jest kancerogenna, a tu proszę artykuł jasno pisze, że "salted" też niedobre i trzeba omijać, i co teraz? Szynkowar jedyna opcja, ehh tyle wędlin do kosza ( ͡° ʖ̯ ͡°)
PS. Pod szynką jest pasztet ze śliwką i masło ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Zgrywajac_twardziela: Kiedyś ojciec mnie #!$%@?ł, to założyłem tam konto i go trollowałem, pisząc w jego tematach jakieś losowe głupoty, typu „w szybkowarze najlepiej przyrządza się guwno”. Matka nie nadążała z gotowaniem szynki na uspokojenie.
"publikacje naukowe i uważam, że część z tych substancji może przyczyniać się do powstawania nowotworów, takie działanie w nadmiarze ma nawet zwykła sól a co dopiero dodatki konserwujące, wypełniające, które są w "wędlinach"."
@niemamkoncepcji udowodniłem temu wyżej, że w tym artykule, są opisane substancje potencjalnie kancerogenne - ich grupy. Mógłbym ci bez problemu napisać konkretne substancje
Synek tylko dlatego się dostałeś na studia bo jadłeś wędliny z szynkowaru, a nie te świństwa ze sklepu. Codziennie kupuje wszystkie gazety takie jak "Młody masaż", "Wędliniarz Polski", czy "Peklowanie dla każdego" xD
tylko tak dla jaj - zwykła sól kuchenna i nowotwory. Pozostałych substancji oczywiście nie wymienię :)
Dietary Salt Intake and Gastric Cancer Risk: A Systematic Review and Meta-Analysis
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2021.801228/full
"We noted that high (RR: 1.25; 95%CI: 1.10–1.41; P = 0.001) or moderate (RR: 1.20; 95%CI: 1.04–1.38; P = 0.012) salt intake were associated with a greater risk of gastric cancer"
"In
Spytam więc, a wiem że oczekujesz tego pytania od początku samej dyskusji, nawet wręcz to zasugerowałeś, dlaczego jeśli wszystkie te substancje są tak szkodliwe to są dopuszczone do spożycia? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ah, ty coraz bardziej odpływasz, zmniejsz sobie temperaturę w maszynce.
Jakby coś to ja chorizo jadłem @Sandrinia nie lubi i nie chciała, więc to ja tutaj jestem obciążony ryzykiem nowotworu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@JankoMuzyk: na temat tego, że dodaje sól do szynki
Ale po co? Kto ma w tym interes? Szybka śmierć żeby co, żeby umarli przed emeryturą i by hajs ze składek zdrowotnych został w kasie państwa? Czyli jednak masarnie mają umowę z rządem? Nie no, dla mnie to jakiś absurd xD