Aktywne Wpisy
MarianJanusz +10
Uwaga bo pojadę teraz trochę ruską onucą. Ale czy z perspektywy tych dwóch lat rzeczywiście opłacało się Ukraińcom stawiać opór? Kilkaset tysięcy zabitych. Miliony uciekło z kraju. Całe miasta w gruzach. Zapaść gospodarcza. A co było alternatywą? Alternatywą było po prostu dać ruskim wjechać czołgami do Kijowa. Zełenski by pewnie trafił do łagru, a kilku innych wypadło z oknien. Władzę przejęłaby jakaś moskiewska pacynka i tak by się im dalej żyło na
krewetkowa_zupka +249
Przymusowe szczepienia, zakaz alkoholu na stacjach... co następne? ;)
#bekazlewactwa #polityka
@borzeczka: Zgoda. Pod warunkiem że zlikwidują niedziele niehandlowe.
@borzeczka Nie jest absurdem. To bardzo wygodne, szczególnie na prownicji, gdzie sklepu nie ma lub są zaraz zamykane. Z perspektywy miast to może wydawać się wszystko jedno, ale warto pomyśleć o innych miejscach.
@Jcdx Nie mamy danych, ale nie zdzwilbym się
@Jcdx: czyli - przez internet xD bo Polska jest JEDYNYM krajem w UE, który ma zakaz sprzedaży alkoholu przez internet xD nawet ta twoja Szwecja na to pozwala, więc z czym do ludzi xD
I co Ci to da? Będziesz miał meliny
@Jcdx: za leczenie ludzi po zawale też musimy płacić ¯\_(ツ)_/¯ więc co? Teraz chcesz zakazać fastfoodów, czipsów, słodzonych napojów, czekolada reglamentowana itd.? ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
W Polsce jest jedno z najnizszych poziomow w Europie
https://zppps.pl/pl/polacy-a-alkohol,24
@borzeczka: Polska to nie Rosja
Powtarzam: gdzie ja synku piszę o zakazie? No? Czytaj ze zrozumieniem. A o edukacji mi tu nie chrzań smutów, bo w Polsce jakoś alko oakcyzowane jest w
@Jcdx No to uciąć socjal. To zawsze poprę. Nie widzę powodu bym nie mógł kupić flaszki na stacji. A zdarzało mi się to wiele razy. W drodze na imprezę czy w trakcie zabawy (ale kierowca, który robił kurs nie pił).
Kij wam w oko co chłop chce sprzedawać na stacji i co drugi chłop chce tam kupić.