Wpis z mikrobloga

Od czasu do czasu zdarza mi się mieć sny, które pokrywają się z rzeczywistością. Czasami są to błahe rzeczy jak sytuacje z życia codziennego typu rozmowa z kimś, ostra wymiana zdań czy kłótnia. Nie pamiętam zazwyczaj snu i tego, że go miałem do czasu nie wydarzenia się tego w realu. Trochę jak deja vu. A czasami jest tak, że pamiętam sen i nagle taka sama sytuacja, te same emocje wydarzają się w realu, najczęściej jest tak, że dziś mam sen i dziś wydarza się ta sytuacja i pamiętam, że miałem taki sen.

Rzadziej jest tak, że sen oraz jego treść rozłożone są bardziej w czasie czyli dwa miesiące temu mam konkretny sen podczas, którego wydarza się konkretna sytuacja, a dziś wydarza się ta sytuacja. Im bardziej nietypowa i niecodzienna sytuacja tym dłuższy rozstrzał czasowy miedzy snem i wydarzeniem się go w realu.

Dodam, że takie sny zdarzały mi się będąc dzieckiem a później zniknęły...

Więc jesteśmy jednak w symulacji a ja widzę jej błędy?
A może zwariowałem do końca, zbzikowałem do reszty?

#psychologia #psychiatria #medytacja #swiadomesny #oobe
#psychodeliki i być może też #schizofrenia
Jakis_Leszek - Od czasu do czasu zdarza mi się mieć sny, które pokrywają się z rzeczy...

źródło: comment_1643697578oA1UZ3cV2YNPXvKyKwJoVV.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jakis_Leszek: Nie zwariowałeś. - miałem podobnie. Oprócz tego gdy stałem się nieoceniającym obserwatorem rzeczywistości w pewnych momentach na jawie zacząłem doświadczać dziwnych niewytłumaczalnych zdarzeń. Być może jest tak, że im głębiej jesteś w stanie wejść w "symulację" tym częściej i wyraźniej dostrzegasz jej pewne aspekty. Jako dzieci jeszcze nie jesteśmy mocno uwarunkowani poprzez społeczeństwo/kulturę więc mamy do niej lepszy "dostęp". Z biegiem lat gdy nasze umysły są poddawane tresurze umiejętności
  • Odpowiedz
@Jakis_Leszek rozumiem ale ciekawy temat, nie wiemy zabardzonczy nasza rzeczywistość jest prawdziwa nie rozpoznamy tego bo jak skoro nasz mozg tworzy w snie prawdziwe scenariusze i dopoki sie nie obudzimy (albo nie cwiczymy ld ale zakladam domyslnie) to nie wiemy ze to sen. Moze teraz tez snimy tylko innym typem snu
  • Odpowiedz
@billuscher: ciężko byłoby zrobić taki test. Bo byłby oparty na iluzji tego świata wiec byłby niemiarodajny. Poza tym czy nie jedna z technik świadomego snu nie jest test rzeczywistości, który polega na spojrzeniu na zegarek, jeśli za każdym razem jest inna godzina to jesteś w śnie. Tutaj za każdym razem jest inna godzina:D
  • Odpowiedz