Wpis z mikrobloga

Heh typowe. Jak zrobiło się głośno wokół Niemców, że są bierni w obecnej sytuacji Ukrainy to w moment wielcy dumni Polacy zaczęli podnosić głosy, że Niemcy to #!$%@?, trzeba ich bombardować co 50 lat bo tak powiedział Czurczil, tymczasem jednak samemu nic nie robiąc. Nawet z tych głupich hełmów niemieckich co tak wielce na wykopie się śmiano to przy tym Polska nie zrobiła nic. Kompletnie.
#niemcy #polska #ukraina #rosja
dsomgi00 - Heh typowe. Jak zrobiło się głośno wokół Niemców, że są bierni w obecnej s...

źródło: comment_1643535359l3CjbGanM17sGIUjII8KMd.jpg

Pobierz
  • 18
@Kranolud: Tak jakby Polska coś miała do gadania w tej kwestii
@marian-stefan: To akurat fakt, za to też potępiam rządy SPD, że takie numery odwalają, jednak chciałem zaznaczyć, że nie tylko Niemcy mają za uszami
@czeki21: Człowieku sam na mikroblogu poblokowałem w ostatnim tygodniu z 10 rusków/trolli i jechałem z nimi, ale wiadomo jak ktoś coś powie złego na Polskę to od razu opłacony przez fjutina.
@dsomgi00: a zobacz właśnie ile Ukraińców w Polsce mieszka, pracuje. W razie wojny kolejne rzesze Ukraińców staną na granicy, w Polsce jest stosunkowo bezpiecznie. Może dochodzi też kwestia obaw, Rosja dla Niemiec to ważny partner gospodarczy, Rosja dla Polski to źródło problemów.

Kto wie czy też po cichu nie podsyłają czegoś, taka opcja byłaby najrozsądniejsza
swoją droga z bliżej nieznanych powodów Ukrainie nie zależy jakoś na poprawie stosunków,

@MamByleJakiNick: hmmmm, wydaję mi się, że w tym momencie to najważniejsze dla Ukrainy jest przygotowywanie się do wojny, a nie lizanie po fiucie Wielkiej Polski, która jest wiecznie obrażona i naburmuszona.
@MamByleJakiNick: Polska byłaby uposledzona robiąc teraz coś przeciwko Ukrainie nawet jeśli jest zgrzyt w postaci tego blokowania. To jest kwestia dyplomacji, ale to jest blachostka. Zgadzam się z @Bury_Zenek nasza ogromna wada narodowa to jakieś dziwne kompleksy, obrażanie się o #!$%@? wie co i brak umiejętności priorytowania spraw marginalnych i ważnych
@Lizbona: Nie chodzi o to żeby działać na szkodę Ukrainy, czy coś im blokować. Tylko trzeba dbać o swoje interesy. Bezpieczeństwo Ukrainy jest w interesie Polski, ale obecna sytuacja daje też dobrą pozycję do negocjacji. A Ukraina jak kobieta - cholera wie o co im chodzi, z jednej strony potrzebują wsparcia, z drugiej próbują dogryzać. A to odmówią wstępu na konferencję polskim mediom, a to blokują pociągi. To są małe, ale