Wpis z mikrobloga

Jak szczerze zacząć mieć jakieś ambicje?
Od lat zależy mi jedynie na tym żeby żryć(żrec i żyć). Hobby sie wypalilo, rozrywki nie sprawiają przyjemności, z ludźmi nie chce mi sie widzieć bo mimo że mi ich brakuje to strasznie mnie męczą, żadnych wyższych celów już nie mam, wiem że już jest za późno na wiele rzeczy, wiem że zmiany które sa dla mnie osiagalne i tak niewiele zmienią.

Dopóki utrzymywalem jakieś blizsze relacje z ludźmi to chyba w ryzach trzymała mnie jakaś rywalizacja. Żeby nie być gorszym od moich znajomych, żeby nie zawieść rodziców, żeby trzymać fason przy moich dziewczynach. A teraz? Nic już takiego mnie nie trzyma, bo co mnie obcy ludzie obchodzą. Dla nich i tak jestem i będę przegrywem. Wychodzi na to że tak naprawdę w głębi jestem rurkowcem, biorobotem do konsumowania. Minimalistycznego konsumowania, bo tak naprawdę nie potrzebuje wiele.
Racjonalnie patrząc nie mam żadnego powodu żeby wychodzić ze strefy komfortu i próbować sie rozwijać.

Jednocześnie czuję ze to złe. Złe bo takie podejście oddala mnie coraz bardziej od innych ludzi, których jednak mi brakuje i sprawia ze tracę czas ktorego odzyskac sie nie da. Żeby jednak temu zapobiec muszę robić coś wbrew temu jaki naprawdę jestem.

#przemysleniazdupy #przemyslenia #depresja #samotnosc #niebieskiepaski #rozowepaski #psychologia #pytanie
  • 33
@crazykokos: co masz na myśli przez rozwój wewnętrzny? Medytacja i tym podobne? Pytam serio, bez hejtu, sam nie próbowałem stąd to pytanie.

@olaf_wolominski: moja niechęć do ludzi wynikała z tego, że nie miałem z nimi za bardzo o czym pogadać. Oni jakieś wypady za miasto i inne eventy a ja niczego takiego długo nie robiłem, przez co czułem, że do nich nie pasuje.
Zabawne bo obserwowanie z boku takiej grupki
@ForestTurtles: Medytacja duzo daje. Ale ogolnie duzo daje wejscie w temat duchowości i poznanie sensu życia, wtedy człowiek nie jest taki zagubiony. Tylko musisz jakby przedrzeć się przez nauki kościoła i dojść do prawdziwej duchowości, wtedy poznajesz odpowiedz na każde egzystencjalne pytanie- na które myślałeś, ze nie ma odpowiedzi
@Kamilo67: Poza tym to było odpowiednie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo trzeba się przedostać z trudem przez to co kościół na każdym kroku podstawia i to zignorować i znaleźć źródło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@crazykokos:

Poza tym to było odpowiednie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo trzeba się przedostać z trudem przez to co kościół na każdym kroku podstawia i to zignorować i znaleźć źródło ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pominąć to jest dokładne przeciwieństwo, bo nie przechodzisz przez trud tylko używasz okrężnej drogi.

Wez mi idź z tymi rusycyzmami. Jest polskie słowo- głupie. Po co używać ruskich