Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KaluHeHe: o tyle ile Play nie ma problemu w większych miastach to Orange przynajmniej ma zasięg wszędzie indziej, w testach ogólnych Play dopiero wyprzedził Plusa który zamula niemiłosiernie moim zdaniem
@NicVan2010: Dziwne, T-Mobile w kraju lepiej trzyma zasięg.
Mam Jedną kartą z Orange i drugą prywatną w drugimm telefonie dualsim z PLAY (który testuje - imo słusznie jest 3 cią siecią, a Plus czwartą)

Przy granicy jednak spada na E/Brak sieci.
Gdzie Orange pokazuje H+/G, minus że przłącza się na Vodafone CZ który nawet w centrum Ostrawy pokaazuje "E"
A T-Mobile.pl przełącza się na T-Mobile.cz gdzie jest 4G+, 5G jest niedostępne.T-Mobile
@KaluHeHe: U mnie na wsi i w okolicy Play zaczął przodować bo lecą z nadajnikami i co chwile stawiają jakieś nowe, gdzie tmobile i reszta sieci praktycznie w ogóle (sprawdzam na btsearch) i w tym momencie zastanawiam się nad przeniesieniem numeru tmobile->play, ale wiem, że to zależy od lokalizacji i pewnie patrząc na ogół polski tmobile stoi 100x lepiej od playa.
@KaluHeHe: A co do wpisu wyżej Tmobile nie zawsze jest połączony z orange na maszcie, występują różne kombinacje, najlepiej sprawdzać na mapie btsearch i pozwoleniach uke.