Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi co się dzieje ze złymi uczniami z liceum. Z takich powiedzmy mniej wymagających, gdzie zdawałnosc matur nie była była 100%. No bo ja znam samych tych z dobrych szkół i co najniżej przeciętnie się uczących. A bardzo mnie ciekawi jak sobie mogli życie poukładać ci najsłabsi licealiści ze szkół o niewysokim poziomie
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Moseva No np ja. Rocznik 85. Kończę właśnie przygodę w służbach mundurowych (armia-4 misje bojowe), mam uprawnienia C+E, koparko ładowarki, pojazdy leśne, rolnicze i przemysłowe. Druga wypłatę wyciągam w usługach transportowych, trzecią (choć w zasadzie o połowę mniejsza) jako instruktor na strzelnicy. Tak, starcza mi czasu dla rodziny, choć przez ostatnia służbę na granicy trochę się popsuło. Dlatego między innymi odchodzę. Mam po prostu za dużo opcji zarobkowych. Dom postawiony własnymi
  • Odpowiedz
@Moseva jeden ziomek, synonim gamonia, po jakimś technikum wyjechał do Anglii do robo jakiegoś na magazyn, teraz sprowadza z Anglii i zachodu Europy maszyny budowlane i wózki widłowe, jeździ najnowszym Volvo i często wrzuca foty z żoną 6/10 z konkretnych wakacji (Alpy, medyk, USA)
Inny robi w wykończeniowe i też dobrze sobie radzi.
Najczęściej kierowcy ciężarówek/busów z rodziną.
Najgorszy przypadek słabego ucznia, Chada w #!$%@? sympatycznego i lubianego przez nas wszystkich
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Moseva: znajomy bez matury po kiepskim technikum na wsi prowadzi własny biznes usług minikoparką. Zaczął również do tego układać bruk. Może i ręce brudne ale chłop ogarnia zlecenia na 2 lata do przodu i właśnie kupił działkę pod budowę domu. Ucieszyłem się, że tak dobrze mu się wiedzie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Moseva: niedawno się organizowali ludzie z mojej klasy licealnej na spotkanie. nie spieszyło mi się tam. większość z nich to byli tacy słabsi uczniowie. Klasa matematyczno-informatyczna. Z tych średnich uczniów, to sukcesów wielkich nie poodnosili. Większość pracuje na etatach w Januszexach. Jeden jest trenerem w czwartoligowym klubie piłkarskim i prowadzi szkółkę piłkarską dla dzieciaków. Kilka "mam na pełny etat". Jeden gostek, co tak jak studia co chwilę jakieś łapał aby
  • Odpowiedz
@Moseva: Dziewczyny w większości znalazły sobie sponsorów w postaci sebixów pracujących na budowach w Niemczech. Faceci natomiast pracują na budowach w Niemczech. Potem wszyscy wrzucają na wykopie takie screeny jak jeden Mirek powyżej, że niby sobie świetnie poradzili i zarabiają 10 000 zł miesięcznie. Tylko nie dodają, że w rzeczywistości to jest zaledwie 2000 EUR i przeliczanie na zł ma ich tylko dowartościować. No i jak ktoś ma firmę, to
  • Odpowiedz
@Moseva: Zależy - jak mają do przejęcia biznes po rodzicach to dobrze sobie radzą. Jak są domorosłymi ludkami IT to też dobrze (mój znajomy robił krindżuwę na YT jak miał 16 lat, ale robił to regularnie - zmienił imidż na młodego wilka biznesu i prowadzi ludziom kanały na YT teraz - montaż, thumbnaile itp. - nie będę mówił ile zarabia, bo wam buty pospadają).
  • Odpowiedz
  • 1
@Moseva Ja się trochę zdziwiłem że Ci piątkowi nie zrobili kariery a znam parę takich osób. Może dlatego że wybrali łatwiejsze studia. Myślałem wcześniej że kujony będą lekarzami adwokatami
  • Odpowiedz
@Moseva: na końcu trzeciej klasy liceum miałem same dwoje i troje bo wolałem jarać weed z kumplami i melanzowac
Poszedłem na studia, nie wytrzymałem pół roku xD
Rok później poszedłem na studia i skończyłem
Miałem zostać nauczycielem a pracuje w korpo, nie narzekam kupuje sobie jakieś pierdoły cały czas xD
  • Odpowiedz
@Moseva: To o mnie, a w porządku, skończyłem zawodówke po tym jak mnie #!$%@? z technikum, mam na dyplomie bardzo dobry ślusarz ocene, pracuje ok 6 miesięcy w roku żeby więcej czasu spędzać pod żaglami - jutro lece do szkocji gdzie do wakacji bede budował atomowe okręty a potem przylece do polski, odbiore łódke ze szkutni i płynę zależy jak zawieje albo wzdłuż wybrzeża polski albo bornholm, szwecja, finlandia, estonia,
  • Odpowiedz