Wpis z mikrobloga

@BartekZK: A co mają władze Ukrainy mówić? "Inwazja pewna, zbierajcie zapasy i szukajcie schronienia"? Przecież takie coś by nie tylko osłabiło morale społeczeństwa, ale wprowadziło chaos. Ludzie rzucili by się na sklepy, część zaczęła by wyjeżdżać co spowodowało by paraliż na drogach (nawet dla ruchu wojsk).
  • Odpowiedz
A co mają władze Ukrainy mówić? "Inwazja pewna, zbierajcie zapasy i szukajcie schronienia"?

@Adax_DD: w Kijowie tak mówią od tygodnia. Schrony są oznaczone, instrukcje dla cywili przekazane.
  • Odpowiedz
@wykopyrek: Ja nie wiem co mówią w Kijowie od tygodnia, ale staram się wytłumaczyć czemu władze Ukrainy mówią żeby nie panikować. Wykopki już śmieją, że "wojny nie będzie skoro Ukraina nie panikuje".
  • Odpowiedz
@Adax_DD: bo nie ma co panikować. Wojna będzie, żołnierze przyjadą, będą strzelać do innych żołnierzy, a potem będzie zawieszenie broni.
Wszystko podrożeje i będzie bieda.
Co tu panika zmieni?
  • Odpowiedz
@wykopyrek: A gdzie ja piszę, że powinni panikować. Oczywiście, że nie powinni jak chcą jako naród cokolwiek zdziałać. Chodzi mi tylko o robienie heheszków i podejście niektórych wykopków "skoro władze Ukrainy mówią, że wojny nie będzie to nie będzie" ;)
  • Odpowiedz