Wpis z mikrobloga

376 + 1 = 377

Tytuł: The Science of Spice: Understand Flavour Connections and Revolutionize your Cooking
Autor: Dr Stuart Farrimond
Gatunek: kulinaria
Ocena: ★★★★★★★★★
ISBN: 0241302145
Wydawnictwo: Dorling Kindersley Ltd.
Liczba stron: 224
Forma książki: książka
Dr Stuart Farrimond w tej książce przygląda się mniej i bardziej popularnym przyprawom Świata. Pierwsza część książki skupia się na opisaniu, które skąd się wzięły i krótko charakteryzuje kuchnie różnych regionów. W dalszej części skupia się jednak na każdej przyprawie z osobna, przedstawia mały rys historyczny, budowę rośliny z której pochodzi oraz charakterystykę, a także z jakimi innymi przyprawami się łączy, aby wydobyć bądź wzmocnić konkretne smaki. Przedstawia też typy dań, które zostaną wzbogacone danym składnikiem oraz jak najlepiej je użyć.
Książka nie jest żadnym kuchennym niezbędnikiem, ale z pewnością dostarczy kilku nowych informacji, a także da inne spojrzenie na łączenie smaków

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

#bookmeter #kulinariabookmeter
źródło: comment_1643033562jvHf5qZwkhMxEpU8VRTbx3.jpg