Wpis z mikrobloga

@beerman: to ze gry byly pierwsze, nie oznacza ze sa jedynymi wybrancami do jedzenia z tortu rynkowego pod tytulem karta graficzna...

rownie dobrze, wg tego toku myslenia moge napisac:
"#!$%@?, niech te gierki jebna w koncu bo ostatnio padla mi koparka do ETH i przez tych gamingozjebow nic nie mozna kupić "
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@gosciu82: no niby tak, ale to problem nie tylko dla graczy, bo graficy, filmowcy, montażyści też czerpią korzyści z wydajnych kart graficznych. A krypto dla rynku to jak intruz, żeby nie powiedzieć rak, gwałt na rynku. Już nie mówiąc o zużyciu energii. Nie mam nic do bitcoinow, ale jak są w bezpiecznym rozmiarze. To lepiej też dla krypto, bo jak jest większe 'wydobycie' to ich inflacja rośnie.
@elementarz1: no a to jest waluta niby, no to nie ma podaży? no wiadomo że nie taka inflacja jak w tradycyjnym pieniądzu, ale skoro większy popyt powoduje wzrost ceny krypto no to uprościłem to tak. już się nie czepiaj na siłe
@beerman: widac ze nie masz zbytnio pojecia o czym mowisz i podpierasz sie przyjetymi (blednie) ogolnikami...
Wieksze wydobycie nie ma wplywy na inflacje bowiem tak czy siak bedzie kopane tyle samo btc, tylko moc sie zwiekszy/zmniejszy w zaleznosci ile gornikow pracuje...

ty uwazasz ze to rak, ale to tylko Twoj samolubny punkt widzenia bo chcesz sobie kupic karte taniej...

Ja cie rozumiem stary ale nie wiem czy wiesz, nawet jak bitcoin
@beerman: dokładnie jak szanowny kolega wyżej napisał. Najpierw edukacja, potem można się ewentualnie #!$%@?ć.

Co 10 minut "powstaje" 6.25 BTC, co 4 lata ta ilość spada o połowę, wiec przy następnym cyklu będzie go co 10 minut tylko 3.125.

To że jest więcej kopaczy oznacza, że muszą się tym co 'powstaje' podzielić we więcej osób i jednocześnie muszą sprzedać drożej, żeby zamortyzować koszty prądu bo no mają go coraz mniej.

Aktualnie
"#!$%@?, niech te gierki jebna w koncu bo ostatnio padla mi koparka do ETH i przez tych gamingozjebow nic nie mozna kupić "

@gosciu82: Problem tylko taki, że gierki przynajmniej dostarczają rozrywki i dają zatrudnienie kupie ludzi grafikom, programistom, marketingowcom etc.
Natomiast koparki gówno robią i tak naprawdę prawie nikomu nie są potrzebne, bo liczba transakcji w BTC to jakiś margines, a sztucznie zupełnie sztucznie jest zwiększany poziom trudności wydobywania kolejnych