Wpis z mikrobloga

Powinien być jakiś skrypt/strona na której możesz się zalogować jako użytkownik wykopu i potem tylko wpisać ile dzisiaj czasu spędziłeś na siłowni. A skrypt sam by odejmował od aktualnej ilości godzin pozostałych. I jednocześnie w imieniu użytkownika dodawałby post na mikro.

#roknasilowni
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@s87: ale po co? I tak już te wpisy są wystarczająco nieciekawe, bo nikt nie ma 5 minut, żeby chociaż trochę napisać o tym, co dzisiaj robił. A ja na przykład lubię sobie poczytać, co robili inni na siłowni.
  • Odpowiedz
  • 0
@WlasciwosciBetonu: po to by nie było rozjazdow w odjmowaniu No i nic nie stoi na przeszkodzie by była w takim skrypcie funkcja: treść. Żeby dodać coś od siebie tez.
  • Odpowiedz
  • 0
@shaun_the_sheep: tzn?

Załóżmy ze aktualnie zostało 2000h. Ja odejmuje 5h co daje 1995h ale w miedzy czasie już ktos odjal 2000 - 2= 1998. Więc skrypt i tak dobrze to policzy?
  • Odpowiedz
@KusyZTR: Ja już miesiąc ćwiczę, ale jak widzę, że jest taka inicjatywa to się z chęcią dzisiaj dołączyłem i jutro zaczynam też ;)
  • Odpowiedz
@s87: Codziennie w statystykach jest postowany prawidłowy licznik od którego się powinno odejmować. Skrypt ma własny licznik, bierze pod uwagę tylko ile odejmujesz. Takie coś co Ty mówisz to za dużo roboty, każdy by musiał łączyć aplikację z kontem, nie każdy by to ogarnął. Może to nie przekracza moich możliwości ale na razie dobrze jest jak jest.
  • Odpowiedz
@doopchuck: To tylko było takie moje głośne myślenie. Zgadzam się, że nie każdy by ogarnął pewnie łączenie się z aplikacją ;)

Jeśli zlicza tylko to co się odejmuje to jest jak najbardziej ok ;)

W ogołe w takim razie można by było pisać we wpisie tylko: - x

a na koniec dnia skrypt by podawał zsumowany czas odejmowania użytkowników ;)
  • Odpowiedz
@s87: Właściwie to podaje zsumowany czas #roknasilownistatystyki . A lepiej jest z wyliczaniem przez użytkowników, bo po tym skrypt rozpoznaje "format" gdyby tego nie było, to łatwiej byłoby o błąd w stylu gdyby ktoś napisał "Na siłce były laski 20 - 23 lata" i by odjęło 23. ;)
  • Odpowiedz
@WlasciwosciBetonu: Progresja jest. Na wadze powoli, ale na sztandze duuużo :) Czego dotyczyłaby krytyka:

1. DT DT DNT i tak w kółko, czyli dzielę ciało na 2 części, z czego jednego dnia robię i nogi i plecy (hurr durr martwy i przysiady naraz wtf)

2. 39 serii na każdym treningu (co zajmuje 1,5h) - czyli bardzo intensywnie (A 12 serii klatka, 9 seri barki, 9 serii tric, 9 serii brzuch; B 12
  • Odpowiedz
@reasonable: oj tam, ja tu nie widzę w sumie nic złego. Jeśli chcesz robić 39 serii na każdym treningu i masz po tym efekty, to znaczy że dobrze wybrałeś trening. Najważniejsze (według mnie) w treningu jest stopniowe zwiększanie ciężaru i robienie podstawowych ćwiczeń (martwy, przysiady, wyciskanie leżąc i stojąc). Jeśli program je zawiera, to zazwyczaj jest dobry i tyle. Też kiedyś robiłem i martwy, i przysiady jednego dnia. No i
  • Odpowiedz