Wpis z mikrobloga

Najpierw wygrywasz. Potem z Tobą walczą. Później się z Ciebie śmieją. Na końcu Cię ignorują.
#gme
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@2fac: Przecież dla wielu tu obecnych posiadanie akcji GME to coś jakby hobby. Myślisz, że ludzie wydali na ten cel oszczędności życia? Zapewne kilku takich by się znalazło, ale dla zdecydowanej większości to po prostu ciekawe doświadczenie, w którym można stracić, ale można także zyskać. Stracić można najwyżej 100%, a zyskać? To jest właśnie najlepsze, bo teoretycznie nie ma w tym przypadku żadnych ograniczeń.

Ja nie sprzedam, o ile zysk
  • Odpowiedz
@adam_ps: Stawiasz zakład Pascala na coś co nie ma szans powodzenia. Nawet posiadanie jednej akcji jest dowodem głupoty. Wiesz czemu wszystkie nasze przewidywania się sprawdziły? A wykopki codziennie się mylą z tym ich "jutro"? Ludzie w sekcie myślą że na wypadek końca świata lepiej się przygotować chociaż trochę. Ale nie chciałbyś tam dołączyć i zapewne nie masz dobrej opinii o członkach
  • Odpowiedz
@DogFoodVendor: O jakiej Ty piszesz sekcie? Ja nie czekam na żadne daty, bo tutaj nie ma to kompletnie żadnego znaczenia, a nawet gorzej, bo zazwyczaj akurat w takich momentach kurs spada. Nie czekam też na żadne miliony, bo nikt by do czegoś takiego nie dopuścił. Nie czytam nawet za bardzo tych wszystkich analiz, bo po prostu nie mam na to czasu i ochoty.

Gdybym nie widział tej dziwnej korelacji z
  • Odpowiedz
@adam_ps: Krypto też się pokrywa, tak jak i cały rynek (podobno GME przez negatywną betę miała być odwrotna do ruchów rynkowych). Nie chodzi o datę, chodzi o to, że będzie to za twojego życia i dlatego musisz coś zrobić lub od czegoś się powstrzymać.

Nie czytam nawet za bardzo tych wszystkich analiz, bo po prostu nie mam na to czasu i ochoty.

Aha
  • Odpowiedz
@DogFoodVendor: Po co mam je czytać, skoro to i tak do niczego mnie nie zaprowadzi? Jak kurs wzrośnie to będzie spoko, a z jakiego powodu to się stanie to już nie ma dla mnie znaczenia. Po prostu myślę, że jeszcze zobaczymy wyższe wartości na wykresie i dlatego w ogóle się tym nie przejmuję ;)

Nie kupiłem tych kilku akcji dlatego, że wierzę w tak duży sukces spółki więc całkowicie wiem
  • Odpowiedz