Aktywne Wpisy

23567435375 +189

czehuziom +5
#hotelparadise Andrzejek po programie podobno groził ś…cią Natalii. Gościu ma chyba jakiś większy problem z głową, może dwubiegunowka.
Agatka olała Kubusia po programie. Nie miała dla niego czasu, po czym ja już pogadała w końcu to wystawiała zdjęcia z jakimś typem ubranym w ciuchy Armani czy c--j ci wie jakie ;)
Agatka olała Kubusia po programie. Nie miała dla niego czasu, po czym ja już pogadała w końcu to wystawiała zdjęcia z jakimś typem ubranym w ciuchy Armani czy c--j ci wie jakie ;)

![3 tys. zł mandatu i 10 pkt karnych dla kierowcy mercedesa. Naganny manewr [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/24202243bc6a841ba9ad7b6db8e971258e3c25d0681fbf20a1110e3c14bd9ba5,q80.jpg)

I w jaki sposób omijałeś sytuację gdy w środku zdania zabrakło
raz mi się czas skończył w odpowiedzi ale zdążyłem najważniejsze rzeczy powiedzieć. Właśnie - czasu jest mało więc trzeba się skupić na to by odpowiedzieć na wszystkie zagadnienia bo za to są punkty, zaawansowane słownictwo mile widziane aczkolwiek nie ma takiego impaktu jak nie odpowiedzenie na jakieś zagadnienie. Ta część jest p------a
Co do ustnego to serio! Też patrzyłem na czasy które się ma na wypowiedzi etc, i to jest ostro z-----e. W praktyce jedna z najważniejszych umiejętności, a tu po 1' na wypowiedz czy inne szczątkowe. Masakra.
A ty
Teraz zasuwam z niemieckim bo chcę zdać C1 Goethe w kwietniu lub maju, za tydzień dwa obczaje wolne terminy i się dostosuję. A po emigracji domknę rosyjski certyfikatem c1 którego nazwy nie pamiętam( ͡° ͜ʖ ͡°)
No to powiem ci że w k---ę poważne masz te plany (ʘ‿ʘ) Zazdro mocno, ja chciałbym norweskiego się uczyć od lata, oczywiście o ile uda się zdać CAE. A później włoski. Taki długofalowy plan mam na siebie. (。◕‿‿◕。)
Trzymam kciuki za ciebie i daj znać jak poszło :D
Norweski jest spoko, chociaż słyszałem że północ mówi innym norweskim niż południe, ale generalnie fajny język chociaż podobno trudniejszy od szwedzkiego ale i tak dasz radę jak chcesz się nauczyć.
Też trzymam za ciebie kciuki i też daj znać zarówno w czerwcu jak i po wynikach - podejrzewam że sprawdzą pod koniec lipca, chociaż to zależy od tego
A którą wersja lepsza? Jak ty zdawałeś? Bo
generalnie polecam komputerową bo nie musisz tracić słów na jakieś zaznaczanie na kartce czy liczyć je+bany h słów jakby to była matura tylko elegancko licznik obok i jak ci wpadnie jakieś fajne wyrażenie do głowy wstawiasz wymieniasz licznik liczy na bieżąco dziękuję do widzenia a nie jakieś papierowe dziadostwo xd
część ustna będzie face to face nieważne jaką wybierzesz wersję
Ale to w sumie zdaję sobie w domciu rozumiem? Muszę zakładam mieć kamerkę non stop włączoną, tak?
Właśnie ten writing mnie ciągnie, bo masakra na kartce pisać, liczyć, skreślać i Pisać coś innego etc.
ja bym się nie zastanawiał i od razu brał komputerową xd
o zdawaniu tego na dystans zapomnij za dobrze by było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miesiąc przed egzaminem otrzymujesz szczegółowe informacje tzn. jakie miejsce która godzina który dzień oraz Confirmation of Entry - to radzę mieć przy dupie cały czas na wszelki wypadek.
Nie nie świadczy, może ale nie musi
Ej a jeszcze jedno pytanie, ty całą tą stronę przerobiłeś ucząc się na pamięć? Chodzi mi oczywiście o https://www.englishrevealed.co.uk/cae.php
Bo tego w k---e mnóstwo jest do nauki słownictwa, zwrotów, etc i no trochę strach zajrzał w oczy gdy zacząłem sobie to wszystko spisywać na kartki do nauki. xdd
a przede wszystkim na twoim miejscu zacząłbym od robienia sampli co tam masz z nich sobie wypisywał rzeczy z zadań
jak na studiach, jak dostajesz bazę 100 pytań to uczysz się tych pytań a nie jakichś dodatkowych rzeczy jak tylko chcesz zdać wiem naciągane trochę
ja z racji tego że miałem dużo czasu to sobie dużo czytałem bardzo różnych rzeczy i uczyłem się różnych słów
z racji że ty tego czasu nie masz, to moja rada to uczyć się z
Także mówisz że lepiej olać już teraz naukę wyszukanego słownictwa i uczyć się wszystkiego na pamięć z tych sampli?