@spermochlip na xtb pokazuje mi EV/EBITDA na poziomie 32.59. Pomijając wskaźniki, złoty czas inpost ma raczej za sobą. Jeśli allegro ogarnie własne paczkomaty to zyski na terenie Polski im spadną dość znacznie.
@2wykopki1kubek: a co jesli ci powiem, że zgodnie z wyliczeniami kilkunastu anali forward P/E na 2022 to przy obecnej cenie ~18.5, a przed firma perspektywa znacznego poszerzenia sieci paczkomatów poza Polską? Giełda nie patrzy na bieżace P/E
@picasssss1 jeśli chodzi o transport do/z paczkomatów to wykupili X-press Couriers, nie zasiadam w ich zarządzie, więc mógłbym sobie gdybać jakie mają plany rozwoju.
@Blitzkrung no jeśli uważasz, że niedługo lambo to ładuj się po same kule, wyraziłem tylko swoje zdanie, którego nie zamierzam przez cały dzień bronić, inpost nie leży w centrum moich zainteresowań. Jeszcze nie daj Boże wykopowi inwestorzy się przestraszą i nie władują swoich miliardów euro, by
Eh przegapiłem info, że znowu była podwyżka minimalnej. I znowu zarabiam tylko 500zł więcej od sprzątaczki. 10 lat nabijania doświadczenia, 10 lat pracy jako grafik z czego 6 lat wypruwania sobie żył w agencji reklamowej i wszystko c---a warte.
inb4 0 eur pytam powaznie
CC @spermochlip:
Pomijając wskaźniki, złoty czas inpost ma raczej za sobą. Jeśli allegro ogarnie własne paczkomaty to zyski na terenie Polski im spadną dość znacznie.
Giełda nie patrzy na bieżace P/E
@Blitzkrung no jeśli uważasz, że niedługo lambo to ładuj się po same kule, wyraziłem tylko swoje zdanie, którego nie zamierzam przez cały dzień bronić, inpost nie leży w centrum moich zainteresowań. Jeszcze nie daj Boże wykopowi inwestorzy się przestraszą i nie władują swoich miliardów euro, by