Aktywne Wpisy
SaintWykopek +33
Zrobiłem dzisiaj 126% normy(największy wynik w grupie), Teamlider mnie pochwalił ( ̄෴ ̄)
#emigracja #korposwiat #swstory #holandia
#emigracja #korposwiat #swstory #holandia
Potworek69 +4
#wojna #ukraina #rosja No i jak to skomentujecie? Rosja chce pokoju z Ukraina I pokojowego rozwiązania konfliktu, między innymi z racji tego, że osiągnęli już swoje cele i mogą odbębnić sukces, a "pokojowy" zachod nadal wysyła ukraincom sprzęt, a do tego za tydzień F16 mają być.. To kto w końcu chce, żeby wojna nadal trwała? Rosja czy zachod? Ciekawe..
Siema mircy, poradźcie mi proszę co byście wybrali na moim miejscu. Krótko o mnie: mam 28 lat, mieszkam w Niemczech blisko Polskiej granicy, pracuje w fabryce i mam odłożone ~60k złotych. Zastanawiam się nad zwolnieniem z pracy i pójściem na zasiłek plus zrobienie szkoły językowej, w tym momencie powiedzmy że mój język to takie a2. Praca lekka, nawet niezłe zarobki ale brak perspektyw na jakikolwiek rozwój, zmianowa, po 11h dziennie łącznie z dojazdami. Do tego z niektórymi osobami mam konflikt co też wpływa na to że nie chce mi się już tutaj dłużej pracować. Myślę że zrobienie kursu językowego jest lepszym pomysłem z perspektywy długoterminowej, do tego w czasie rocznego zasiłku mógłbym zrobić też jakiś kurs chociaż w tym momencie nie mam na nic pomysłu. Nawet jeżeli by nie wypaliło to mimo wszystko zostałby ten język który mógłbym podszkolić do b2 (szkoła od poniedziałku do piątku po 5h) a potem szukać lepszej pracy może jako koordynator czy coś takiego. Mam małe koszty utrzymania więc o finanse się nie boje w tym czasie. Osobiście skłaniam się ku opcji z językiem. Dzięki z góry za odpowiedzi! a może macie jakieś pomysły na kurs/szkolenia które ewentualnie mógłbym zrobić?
#praca #kariera #rozwojosobisty #jezykiobce #niemiecki #zagranico #niemcy #motywacja
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61e548b4f7bdff000a927ecd
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Komentarz usunięty przez moderatora
@trollik @Entor w maju kończy mi się umowa więc zastanawiam się nad jej przedłużeniem. Wcześniej nie byłem bezrobotny w Niemczech więc przy pytaniu