Wpis z mikrobloga

Chciałbym kupić swoje własne mieszkanie narazie się rozglądam ale myślę, że pod koniec roku trzeba się już będzie zdecydować. Pogodziłem się już z kredytem na minimum 25 lat. Krótko o mnie w tym roku kończę studia. 24 letni kawaler i to szybko się nie zmieni. Pracuję jako programista 5k b2b zdalnie. Liczę, że po jakimś czasie będę zarabiał więcej ale póki co nie jest źle dopiero zaczynam w branży. Myślę, że pod koniec roku będę miał już odłożone z 45 k własnych oszczędności.
Rozglądam się za mieszkaniem do 45 m2. Aktualnie mieszkam z rodzicami w #lublin i w sumie miasto nie jest złe więc mógłbym tu zostać aczkolwiek cenowo widzę, że #lodz i #poznan są również atrakcyjne.
Polecacie jakieś tanie osiedla w tych miastach lub ewentualnie innych tanich miastach ?
W Lublinie z tego co się orientuje to dość tanie są Zemborzyce no i Felin.
Dozbierać do 60 k i mieć 20% wkładu własnego czy niema to aż takiej dużej różnicy i 10% wkładu wystarczy?

#nieruchomosci
#mieszkanie
  • 41
- żeby kupić mieszkanie w małym mieście 15-20k -Ciekawe kto to potem odkupi jeżeli np będziesz chciał się przeprowadzić do rodziców za parę dekad albo gdzie ty lub potencjalna partnerka znajdziecie pracę ,ty możesz się wypalić zawodowo a partnerka może nie być programista15k, czemu się ograniczać, proponuję od razu po drugiej stronie granicy, na Ukrainie albo Białorusi mieszkania powinny być jeszcze tańsze ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@pokeminatour: