Aktywne Wpisy
BKZGlamrap +151
Śmieszkowałem sobie jak pisał do mnie @Alex_Sarach bo myślałem, że gość trolluje, ale właśnie odebrałem od listonosza kopertę i dostałem to. Nie mam pojęcia skąd miał mój adres - nigdy go nie podawałem na Wykopie i nie wiem co z tym zrobić. Jakieś rady? Pytam serio.
#sebcel #frajerzyzmlm
#sebcel #frajerzyzmlm
Rembrant +1553
Cześć wszystkim jako że niedawno wykopałem mój czosnek słoniowy a jest go naprawde dużo , zapraszam do #rozdajo tego ciekawego warzywa( ͡° ͜ʖ ͡°) Do wygrania 1kg o wartości 70zł
Gdyby ktoś chciał kupić zapraszam na Allegro pamiętajcie też o zapasach Jalapeño które znajdziecie w innych
Gdyby ktoś chciał kupić zapraszam na Allegro pamiętajcie też o zapasach Jalapeño które znajdziecie w innych
Rozglądam się za mieszkaniem do 45 m2. Aktualnie mieszkam z rodzicami w #lublin i w sumie miasto nie jest złe więc mógłbym tu zostać aczkolwiek cenowo widzę, że #lodz i #poznan są również atrakcyjne.
Polecacie jakieś tanie osiedla w tych miastach lub ewentualnie innych tanich miastach ?
W Lublinie z tego co się orientuje to dość tanie są Zemborzyce no i Felin.
Dozbierać do 60 k i mieć 20% wkładu własnego czy niema to aż takiej dużej różnicy i 10% wkładu wystarczy?
#nieruchomosci
#mieszkanie
5k i to na b2b to się raczej z kredytem nie polubisz :P Nie mówiąc jakie warunki teraz banki dają
@Street_Gainz: Hm, ja bym w pierwszej kolejności się zastanowiła, czy podobają ci się te miasta. Czy czujesz vibe, czy jest tam co robić po pracy, ile zieleni, czy w okolicy jest coś (dla ciebie) ciekawego, czy osiedle o którym myślisz jest bezpieczne (a nie tylko tanie) itp.
Komentarz usunięty przez autora
W jakiej formie się rozliczasz ? Jeżeli ryczałt to twoj dochód wyliczany jest jaki mniej więcej 60 procent kwoty na fakturze. Czyli dla banku twoje 5k to realnie 3k. Co w twoim przypadku oznacza że możesz nie mieć zdolności.
Rozkminy typu 10 czy 20 procent to temat drugorzędny bo może się okazać że niezależnie od tego tej zdolności nie masz, ponadto różne banki w przypadku jdg mają różne wymagania niektóre wymagają pełnego roku inni 2 lata itd.
Zorientuj się jaką masz zdolność i jakie banki wchodzą w grę, czy trzeba brać rodzica do kredytu czy może zmienić formę opodatkowania itd możesz napisać na tagu #kredythipoteczny i wtedy myśl co dalej.
Jak kilka dobrych lat temu zarabiałem tyle i mieszkałem sam to przez rok niezbyt poważnego oszczędzania odłożyłem na auto warte 15k więc wiesz.. z tym kredytem może nie być lekko.
@Street_Gainz: Wtf? Ktoś cię mocno oszukał i wcisnął gówno warte b2b...
@Street_Gainz: chyba wiem gdzie pracujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ElPerdedor: Mieszkania na łodzi to rzadkość i są droższe.