Aktywne Wpisy

Bela_Talbot +57
źródło: temp_file7297617962821087067
Pobierz
tojapaweu +254
Demencja to straszna d----a.
Zabrała nam dziadka - powoli, kawałek po kawałku. Pochowaliśmy go sześć lat temu. Babcia się wtedy posypała. Trzy lata później siadło na nią.
Babcia była przy mnie zawsze, od pierwszych kroków, przez szkolne dramaty, aż po dorosłość. U niej bywałem codziennie, znałem każdy kąt jej mieszkania, każdy zapach z kuchni. Była dla mnie drugą mamą, czasem nawet ważniejszą.
Dziś
Zabrała nam dziadka - powoli, kawałek po kawałku. Pochowaliśmy go sześć lat temu. Babcia się wtedy posypała. Trzy lata później siadło na nią.
Babcia była przy mnie zawsze, od pierwszych kroków, przez szkolne dramaty, aż po dorosłość. U niej bywałem codziennie, znałem każdy kąt jej mieszkania, każdy zapach z kuchni. Była dla mnie drugą mamą, czasem nawet ważniejszą.
Dziś

#mecz
źródło: comment_1642263919L9ZQd8ohdBFlQwUHVVwJnb.jpg
PobierzJeszcze Dudek w Liverpoolu, Kuszczak w United, Rząsa w Rodzie, Kaźmierczak w Benfice, Kosowski w Chievo Verona.
Oj, sprawdzało się występy naszych rodaków na podstronie 236-240 telegazety :D
I obok tego wyszukiwanie piłkarzy o polskim pochodzeniu, choćby Paul Freier (całkiem niezły, ale już grał dla Niemiec). I jakiś czas po tym mieliśmy srogi zaciąg takich lisów, bo u nas bida, więc trzeba naturalizować. I to nie było jakoś bardzo dawno, bo ok. 12 lat
Mnie zawsze strasznie cieszyło jak włączałem telegazetę i na zielono podali, że Polak strzelił gola. Strony chyba 237,238,239 I 240,ale.moze pomieszałem.
W lidze angielskiej i hiszpańskiej nie było żadnego Polaka, a we włoskiej tylko Koźmiński, ale on strzelał baaardzo rzadko. Za to
w lidze niemieckiej był czasem wysyp polskich bramek (wysyp czyli więcej niż 1 strzelec), a czasami posucha we wszystkich zagranicznych ligach.
Jeszcze Jop w Moskwie i Piechna w Torpedo, no i Dawid Janczyk w CSKA
Inna sprawa że mamy zdecydowanie lepsze pokolenie, na takie Euro 2008 to my w środku pola szaleliśmy Łobodzińskim, Gargułą, Murawskim i Cycem z Szachtara, w ogóle trzeba było drużyne opierać o zawodników z ekstraklasy.
Zresztą teraz w permiership teraz to w sezon zawodnicy z pola zbierają więcej minut niż przez ostatnie 30
Komentarz usunięty przez autora
Kazimierczak to w porto grał.