Aktywne Wpisy
revoolution +4
ech beka z tych wszystkich przegrywów że zamiast wziąć się za siebie w realnym świecie to płaczą na wirtualnym portalu w wirtualnym świecie
to chyba styl życia
#przegryw
to chyba styl życia
#przegryw
Szyszkalogin +3
#przegryw baba w kołchozie mi ściągla spodnie
Aktualnie sytuacja wygląda tak:
- pierwsze 150k PLN można ulokować na 2 lokatach po 75k w CA na okres 12 mieś na 3,0% (warunek: nowy klient, konto)
- do 100k PLN można ulokować na 2,51% - wartości wibor 3M z końca ostatniego kwartału (Toyota bank, brak warunków)
- kolejne 50k PLN w inbanku na 2,1%
- całą resztę hajsu można ulokować w Aion banku lub Getin Banku (do 180k) na 2%
czyli w zależności od kwoty, jaką chcemy ulokować będziemy mieć realnie między 2 a 3% minus podatek belki, wszystko w zasadzie wyklikiwalne w kąkuterze. nadmienię, że oprocentowania stale idą w górę, więc za miesiąc post będzie zapewne mocno nieaktualny
#nieruchomosci #oszczedzanie #lokaty #inwestycje
@Kiedysbedeczerwonka: nigdzie nie napisałem, że lokaty są lepsze. chciałem tylko sprostować, bo niektórzy publikują tu informacje na podstawie danych sprzed października 2021
Teraz taki moment, ze giełdy juz napompowane, nieruchomości się chwieją, lokaty i obligacje słabo oprocentowane, a inflacja 8-9%. Jak żyć.
@Kiedysbedeczerwonka: Za ile (średnio) wynajmiesz w dużym mieście, mieszkanie o wartości 600k?
wykop poprosi o przedstawienie obliczeń. Przykładowe mieszkanie, cena, koszt wynajęcia , rata kredytu itd. Opowiadanie takich bzdur powinno
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
A nawet jak nie to co to jest raz zaplacic 30 zl przy kwocie 100k zdeponowanej