Aktywne Wpisy
Konkretnyknur +38
Jestem w Kanadzie i zaczyna mi się tu podobać 😃
xyperxyper +20
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
STOJĘ K---A W POCIĄGU PKP Intercity z WROCŁAWIA DO KATO I OPÓŻNIENIE SIE NABIJA!
MIAŁEM BYĆ K---A O 22 A PEWNIE BEDĘ W ŚRODKU NOCY NA CHACIE!
K---A SŁUŻBA ZDROWIA NA POZIOMIE GORSZYM NIŻ AFRYKA SAHARYJSKA
KOMUNIKACJA NIE DZIAŁA
ADMINISTRACJA NIE DZIAŁA
W PRAWIE PODATKOWYM CHAOS, CO JA P------E, PRAWA JUZ NIE MA ŻADNEGO
INWESTYCJE PUBLICZNE NIE DZIAŁAJĄ
OBOSTRZENIA NIE DZIAŁAJĄ
AUTOSTRADY NIE DZIAŁAJĄ
SŁUZBY MUNDUROWE NIE DZIAŁAJĄ
ALE PŁACIMY K---A I TAK
K---A KAZDE OSTATNIE PIEC RAZY JAK JECHAŁEM
PKP TO BYLO OPOZNIENIE I TO NIE O KILKA MINUT TYLKO GODZINE DO KILKU GODZIN
#w---w #bekazpisu #polska #sluzbazdrowia #polskilad #polskiedrogi #nowywal #podatki #pieniadze #gospodarka #ekonomia #polityka #pkp
Nie ma takiej rzeczy, która sprawiłaby, że elektorat PiSu nie zagłosuje na PiS. Nie ma.
Mohery nawet w agonii doczołgaliby się do lokalu wyborczego, byle tylko ostatnim, przedśmiertnym ruchem ręki odsączyć PiS na liście wyborczej i skonać z uśmiechem błogostanu na ustach.
U nas już wszyscy mają wszystko w dupie. Wszystko jest robione na o-------l.
Jesteśmy zakładnikami. Nawet jeśli spadliby w sondażach tak bardzo, że groziłaby im przegrana wyborów to po prostu by sobie je sfałszowali.
Żeby podziałało to musi zebrać się masa ludzi, wyciągnąć ich za ryje z sejmu, wychłostać flagrum i wysłać na przymusowe roboty do kopalni z bilansem kalorycznym 1000 dziennie
Pendolino próbowano zamówić prawie dziesięć lat, a przygotowania do przetargu ogłoszonego w 2008 roku trwały trzy lata. A to ledwie 10 jednostek, więc nijak to nie uzdrowi kolei w 38 milionowym kraju.
Wzorem w naszym regionie powinny być Czechy - konsekwentnie, co parę lat kupują jakiś tabor, sporo modernizują, remontują tory. ČD przy swoich środkach robi świetną