Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mam 27 lat i właśnie poszukuje domu do kupienia. Nie biorę na to kredytu, pracować zaczęłam jak tylko osiągnęłam pełnoletność. Pracowałam w każde wakacje i w czasie studiów, mam za sobą nawet parę prac sezonowych za granicą. W końcu mogę sobie pozwolić na zakup domu bez #kredyt i powiem Wam, że jest to piękne uczucie. Dorastałam w patologii na wynajmie z wizją możliwości polecenia na bruk. Całe życie marzyłam o domku blisko lasu. Po prostu spokojnym życiu. Bez zmartwień. Kredytu bałam się jak ognia bo rodzice byli zadłużeni i wszelkie pożyczki mam skrajnie zdemonizowane w swojej głowie - pamiętam komorników i wizyty Providenta. Po studiach wyjechałam do stolicy bo korpo na Śląsku nie gwarantowało takich zarobków jakich potrzebowałam. Jestem #introwertyk i ze względu na cel musiałam wynajmować pokój w mieszkaniu podzielonym chyba na tyle pokoi ile się tylko dało upchać u jakiegoś #januszebiznesu i byłam nieszczęśliwa. Potem jak hajs zaczął się coraz bardziej zgadzać przeniosłam się do taniej kawalerki. Teraz w końcu wypierniczam na swoje z czystym kontem w BIKu. Piękne uczucie, jestem szczęśliwa i spełniona więc #chwalesie lecz jak to u patodzieci bywa, także #zalesie bo rodzi się we mnie obawa przed tym, że rodzice którzy nie zapewnili mi żadnego startu, zniszczyli dzieciństwo i nasączyli je alkoholem i smrodem tanich papierosów zaczną sobie rościć prawo do tego bym ich przyjęła i się nimi zajęła. U siebie. A choć wiem, że mogę i powinnam ich olać to jednak psychika siada #nieruchomosci

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61e04ac379ccb9000a8eeadb
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 20
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: super sprawa. jaki masz budżet? dom pod lasem czy dom z zalesioną działką? Też planuję taki dom, chociaż w przyszłości, tak za 20 lat, ale już wiem, że kupię od razu wielką działkę, żeby mi jakiś Janusz nie otworzył za płotem wysypiska śmieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jakoś ciężko mi w to uwierzyć, że "po studiach" czyli w wieku 22-24 lat zaczęłaś dopiero pracować i odłożyłaś z pracy w korpo na jakikolwiek dom z działką za gotówkę w 3-5 lat jednocześnie wynajmując w stolicy pokój a potem kawalerkę. W 5 lat nawet zarabiając 2 średnie krajowe i je odkładając w 100% odłożyłabyś jedynie 500k (60 mies * 8400 - średnia pensja netto w marcu 2021 to
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli chcesz się ochronić przed pato-starymi to niestety zostaje tylko wyjazd z kraju. Jak dowiedzą się, że się czegoś dorobiłaś to natychmiast pójdzie pozew o alimenty (do obalenia, ale co nerwów natracisz i kasy na prawników to twoje). To co jest jednak gorsze od alimentów to prawdopodobny pobyt w DPS, od którego decyzji bardzo ciężko się odwołać. Reasumując, do póki pato-starzy żyją - nie możesz spać spokojnie.
  • Odpowiedz
dota: Co do twoich zarobków się nie odnosę????
Ale jak będziesz cokolwiek kupowała nie podawaj adresu nikomu z rodziny.
Wymelduj się z domu bo nawet ciebie moga pociagnąc do spłaty długów np za media jako zameldowaną.
Powiedz ze wyprowadzasz sie za granice,do Suwałk czy Szczecina.
Drugi telefon tylko dla rodziny.Zeby Cię nie nękali.
I pilotuj co jakiś czas czy przypadkiem nie odeszli w krainę wiecznych łowów bo trzeba się zrzec spadku na
  • Odpowiedz
OP: @jabl chcę wydać do 500 tys. mam nieco więcej, ale wole kupic starszy domek na odludziu niż nowy deweloperski, gdzie od sąsiada dzieli 8 metrów...więc musze coś zostawić na jakiś remont/poprawki. Ale juz jestem umowiona z paroma agentami i w tej cenie też są spoko oferty. Rozważam albo pod lasem albo z zalesioną dziąłką. Ale nie będę wybrena pod tym kątem jeśli oferta będzie fajna. Sprawdzam jedynie przeznaczenie terenu
  • Odpowiedz
OP: @PfefferWerfer na studia poszłam w wieku 19 lat i od wtedy pracuję na pełen etat. Studia były stacjonarne, ale praca zmianowa więc dałam rade. Początkowo mieszkałam z rodzicami i odkładałam pełną sumę, ok. 1800-1900. Potem zaczęłam pracować jako grafik otrzymujac spoko pensje, a od jakichś 2 lat zarabiam całkiem dobrze. A na resztę analizy nie odpowiadam bo tak szczerze to nie interesuje mnie to, czy w coś wierzysz czy
  • Odpowiedz
@oreoo: sponsoring jest mega popularny w polsce, takie roksy i onlyfans tez. Powiedziałbym ze 20% nastolatek w polsce daje dupy za pieniądze. Kiedys to byl wstyd i obelga jak ktos stoi na krajowce a teraz to modne( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: szczerze mówiąc gratuluję!
Znam to poświęcenie bo mam podobnie - mieszkanie za gotówkę kupiłem w wieku 28 lat, również pracowałem od razu na studiach (najpierw dorywczo, potem etat). Tyle, że mi po pewnym czasie z przepracowania siadła psychika (robiłem po 70 godzin tygodniowo, także weekendy - przez 5 lat rzadko kiedy miałem weekend wolny). Dziennie miałem czasem może z 2 godziny wolnego.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Ja również należę do grona sceptyków i nie dowierzam. Optymistycznie zakładając że odkładałaś 4k miesięcznie (a na pewno przez dłuższy okres czasu tak nie było - nie wierze że ktoś płacił Ci 6-7k w wieku 19 lat) to 4000 (odłożona kasa) x 12 (miesiące) x 8 (lata) = 384 000 zł. Chyba że mówimy o domu pod wschodnią granicą, albo 50 letnim skansenie.
  • Odpowiedz
Bbbbbbbbbbbb: @supreminTHC to samo co do pana oreoo...obaj jesteście obrzydliwi. Nie wiem jaką macie satysfakcję z takich głupich powiązań. Jednym tchem zza biurka plujecie na niemal 10 lat mojej ciężkiej pracy i mieszacie mnie z błotem choć w moim życiu był tylko jeden mężczyzna i dobrze na tej znajomości nie wyszłam, o czym świadczy fakt, że jestem sama i nawet nie szukam relacji. Patologiczni rodzice z tyłu głowy też skutecznie
  • Odpowiedz